Konkurs za pomoć izbeglicama pri kupovini seoskih domaćinstava

Izvor: Studio B, 01.Jul.2015, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za pomoć izbeglicama pri kupovini seoskih domaćinstava

Izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje žive na teritoriji Beograda mogu da konkurišu za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba, rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević gostujući na RTV Studio B.

Novi konkurs za dodelu 50 seoskih domaćinstava raspisan je 25. juna, rekla jeNataša Stanisavljević . - Ovo je treći potprojekat koji se sprovodi u okviru Regionalnog stambenog programa zbrinjavanja. Upravo je završen konkurs za >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << prijavu za 235 stanova u Borči, dodeljivali smo 80 montažnih kuća i 350 paketa građevinskog materijala. Novi konkurs je objavljen 25. juna, u pitanju je dodela 50 seoskih domaćinstava. Ova domaćinstva se mogu kupiti na teritoriji cele Srbije. Program je namenjen onima koji su imali status izbeglica za period od 1991. do 1995. godine koji se nisu stambeno zbrinuli i koji nisu prodali imovinu u zemlji porekla - rekla je Stanisavljević.

Prema njenim rečima, vrednost jedne kuće je 9.500 evra, a zainteresovani građani mogu da dobiju i građevinski materijal u vrednosti od 1.500 evra kojim se kuća može dodatno unaprediti za stanovanje. Konkurs je otvoren do 10. avgusta.

- Pozivam sve zainteresovane da dođu do Sekretarijata za socijalnu zaštitu, a sve relevantne informacije imaju i na sajtu Komesarijata za izbeglice, kod svih opštinskih poverenika za izbeglice. Napomena je da građani mogu sami da nađu seosko domaćinstvo čija je vrednost do 9.500 evra, s tim što mogu da učestvuju sa svojim sredstvima do 50 odsto. Znači može se naći i kuća čija je vrednost 12.000 evra, ali će tu razliku doplatiti. Bitno je da nekretnina bude u stopostotnom vlasništvu onoga od koga se kupuje i da bude upisana u katastar - naglasila je Nataša Stanisavljević i dodala da je veoma važno reći da su ovo bespovratna sredstva, donacija za koju se grad izborio kako bi rešio stambena pitanja svojih građana.

Kada je reč o interno raseljenim licima sa Kosova i Metohije, Grad Beograd je od početka godine uspeo da nađe trajno stambeno rešenje za oko 70 porodica.

-To su programi koje mi ostvarujemo zajedno sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije. Naime, grad j uspeo da aplicira i da dobije određene vrste pomoći i ti konkursi su otvoreni tokom cele godine. Oni koji imaju određenu imovinu, placeve u vlasništvu, mogu aplicirati za građevinski materijal i tako dodatno unaprediti svoj stambeni prostor - rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, čiji je cilj obezbeđivanje trajnog stambenog rešenja za približno 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica, odnosno za 74.000 ljudi u regionu.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Bespovratna sredstva za rešenje stambenog pitanja

Izvor: Danas, 02.Jul.2015, 10:41

Izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje žive na teritoriji Beograda mogu da konkurišu za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba, a novi konkurs za dodelu 50 seoskih domaćinstava raspisan je 25. juna, rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević...- Ovo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.