Klinci iz Bloka 70 žurkom u parku poručuju: Ljubav prema muzici i narkoticima ne ide zajedno!

Izvor: Blic, 29.Avg.2015, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinci iz Bloka 70 žurkom u parku poručuju: Ljubav prema muzici i narkoticima ne ide zajedno!

Tinejdžeri iz Bloka 70 okupili su se večeras u parku kako bi pokazali da ljubav prema elektronskoj muzici ne znači i ljubav prema narkoticima. Organizator žurke je Nikola Radošević (16), a kako kaže, cilj okupljanja je podizanje svesti o prisutnosti narkotika u blokovima.

- Da bismo proširili svest o prisutnosti droge u našoj okolini organizovali smo žurku kako bismo prikupili novac za Specijalnu bolnicu bolesti zavisnosti. Kupovinom narukvica svi posetioci ovog događaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << doniraju novac u humanitarnu svrhu, a sve u cilju pomoći onima kojima je najteže - rekao je Nikola Radošević.

Nikola je mladi di-džej, koji sa svojih 16 godina već ima 10 pesama, ali i veliku želju da pomaže drugima.

Ideja za ovako plemeniti gest došla je nakon što je shvatio šta se dešava u njegovom kraju.

Kako kaže, velika podrška su mu roditelji, a uz pomoć dvojice drugara uspeo je da pronađe sponzore, dobije dozvole i napravi ovaj događaj.

On naglašava da je večeras rasprodao svih 500 narukvica koje su obezvedili.

- Po prvi put da Novobeograđane ne nazivaju kriminalcima i narkomanima. Svaka čast ovoj deci, ovo je zaista plemenito i vredno svake pohvale - rekao je Novobeograđanin dr Tasa Jevđović koga smo zatekli na žurki.

Mnogo klinaca okupilo se večeras u parku, a na žurci koja će trajati do ponoći, uz dobru muziku provodili su se i stariji stanari ovog naselja.

- Ponosne smo na svog drugara. Došle smo da podržimo akciju, ali i da uživamo u njegovoj muzici - rekla je Milica M. koja je došla sa svojim drugaricama.

Nikola je najavio da će nastaviti da organizuje ovakve događaje, ne samo za obolele od bolesti zavisnosti, već i u cilju rešavanja drugih problema u Bloku 70.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.