Izvor: Blic, 18.Avg.2017, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna podzemna garaža u samom centru grada

Podzemna garaža na dva sprata sa 460 mesta, planirana je u samom srcu prestonice, u Finansijskom parku. Planom detaljne regulacije, koji je na ranom uvidu do 28. avgusta, osim toga je predviđeno i smanjenje prostora javne službe na toj parceli kao i povećanje komercijalnih sadržaja.

Radi se o delu bloka između ulica Admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Nemanjine ulice. U delu parka Gavrila Principa, ukupne površine 2,1 hektar, planirana je dvoetažna podzemna garaža, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa ulazom i izlazom iz Ulice admirala Geprata.

Na toj parceli trenutno nema komercijalnih sadržaja, a planom je predviđeno čak 7.320 kvadratnih metara takvog prostora. Osim toga, planira se i smanjenje površina objekata i kompleksa javnih službi, sa trenutnih 8.920 na 6.085 kvadrata.

U okviru granica Plana se nalazi spomenik kulture Amam kneza Miloša, ali se on neće dirati. Objekti Vojno-građevinske direkcije, iako van funkcije, pod zaštitom su države, i njihovo zadržavanje je planirano.

Kada je reč o zgradi Zavoda za fotogrametriju, koja je takođe van funkcije, za nju se navodi da je devastirana i da ne može da se prilagodi zahtevima savremenih komercijalno-poslovnih objekata. Katastarska parcela na kojoj se objekat nalazi je u privatnom vlasništvu i na njoj su planirani komercijalno-poslovni sadržaji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.