Izmeštanje dalekovoda u novobeogradskim blokovima

Izvor: Studio B, 16.Nov.2010, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izmeštanje dalekovoda u novobeogradskim blokovima

Član Gradskog veća Miroslav Čučković prisustvovao je potpisivanju ugovora o izradi idejnog projekta za izmeštanje dalekovoda ispod zemlje u novobeogradskim blokovima 70 i 70a.

Ugovor su potpisali predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković i Dejan Paunović iz firme „Elektroistok inženjering", kojoj je poveren ovaj posao.

Čučković je podsetio da su ovakvi dalekovodi postali prošlost na Karaburmi, u ulici Husinskih rudara, te da je zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << društvenoj odgovornosti „Elektromreže Srbije" opština Palilula dobila nove parcele gde se mogu graditi stambeni i industrijski objekti.

- Grad je voljan da učestvuje u finansiranju sličnog posla u Novom Beogradu, pre svega zbog žitelja ove opštine, ali i zbog toga što će se parcele preko kojih sada prolaze dalekovodi licitirati i prodavati. Dok budu trajali radovi, biće obezbeđeno nesmetano snabdavanje strujom - rekao je Čučković.

Prema rečima Nenada Milenkovića, kada su vodovi postavljeni, Novi Beograd nije bio ovoliko izgrađen, ali je činjenica da poslednje dve decenije oni ometaju razvoj opštine. Izmeštanjem dalekovoda ispod zemlje otvoriće se mogućnost daljeg uređenja ovog prostora, a veoma je važno što grad Beograd stoji iza ove inicijative, dodao je Milenković.

Planirano je da se ukloni sedam stubova na potezu od trafo-stanice „Beograd 5" do toplane „Novi Beograd". Po izradi idejnog projekta, biće poznata vrednost čitave investicije.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.