Izložba eksperimentalnog stripa u SKC-u 1. aprila

Izvor: Blic, 28.Mar.2015, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba eksperimentalnog stripa u SKC-u 1. aprila

U Srećnoj galeriji SKC-a, 1. aprila, od 19 sati, biće otvorena deveta po redu samostalna izložba, autorke Dragane Kuprešanin, pod nazivom "Reprint".

Izložba eksperimentalnog stripa, biće otvorena u okviru festivala "Aprilski susreti".

Na izložbi će umetnica predstaviti seriju crteža "Bajka o kruški i zecu" i uvodi nov

koncept izlaganja stripa na našoj umetničkoj sceni.

Izložba je otvorena do 15. aprila.

AUTORKA eksperimentalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stripa

Dragana Kuprešanin, diplomirani likovni umetnik – specijalista slikarstva i grafički dizajner, autorka je i alternativnog stripa. Tokom dosadašnje umetničke aktivnosti, ostvarila je preko 200 grupnih i devet samostalnih izlaganja u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je više prvih nagrada iz oblasti primenjene (grafički dizajn, animacija) i likovne umetnosti (crtež). Član ULUPUDSa, ULUSa i USUSa. U statusu samostalnog umetnika od 2012. godine. Student je doktorskih akademskih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, gde je i saradnik u nastavi na predmetima Crtanje i Slikanje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izložba slika Tatjane Bandović u Galeriji SULUJ

Izvor: Blic, 28.Mar.2015

Izložbom pod nazivom "New coat of paint" Tatjana Bandović predstavlja se beogradskoj publici do 4. aprila u Galeriji SULUJ...Izložba je ponela naziv po pesmi Toma Vejtsa, a samostalna umetnica koja je do sada imala više od 30 izložbi u zemlji i inostranstvu kaže o postavci u Galeriji SULUJ: "Stalnim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.