ISPOVEST PRETUČENOG PROFESORA: Komunalci su me udarali kolenom i pesnicama po kičmi!

Izvor: Kurir, 28.Mar.2015, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISPOVEST PRETUČENOG PROFESORA: Komunalci su me udarali kolenom i pesnicama po kičmi!

Komunalni policajci su mi zavrtali ruku, pretresali torbu i zadali su mi nekoliko udaraca kad su me izvodili iz autobusa, kaže Milinko Ćetković

BEOGRAD - Komunalni policajci su me vukli i zavrtali ruku. Jedan od njih me je udario kolenom u donji deo kičme, a kad su me nasilno izgurali iz autobusa, dobio sam snažan udarac pesnicom u leđa.

Ovo za Kurir priča Milinko Ćetković, profesor u jednoj srednjoj školi u Beogradu. On se u četvrtak vozio u autobusu na liniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 860 oko 15.30, kad je na Obrenovačkom putu, na raskršću za Železnik i Makiš, u vozilo ušla kontrola koja je pozvala komunalne policajce.

- Imao sam mesečnu kartu, ali nisam hteo da im pokažem iz revolta jer autobusi na toj liniji svakog dana stoje po 20 minuta dok kontrolori ne pregledaju karte. Zbog tog maltretiranja, koje je nezakonito, više puta sam kasnio na posao - dodaje Milinko.

On kaže da je komunalnoj policiji stavio do znanja da će im kartu pokazati kad autobus krene.

- Rekao sam im: „Odakle vam pravo da svakog dana zadržavate 100 ljudi“. Oni se nisu obazirali, unosili su mi se u facu. Pokušali su da me izbace, ali sam se držao za šipku. Nasilno su me izgurali, a jedan od njih me je udario u leđa - ističe Ćetković i dodaje:

Komunalna policija

SVE PO ZAKONU

Nikola Ristić, načelnik komunalne policije Beograda, potvrdio nam je da je upoznat s ovim slučajem.- Nije bilo prekoračenja sile. Komunalna policija je postupila u skladu s ovlašćenjima.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.