I SLATKIŠI I FORMA U prvoj Beogradskoj čokoladnoj trci više od 100 sugrađana

Izvor: Blic, 01.Mar.2015, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I SLATKIŠI I FORMA U prvoj Beogradskoj čokoladnoj trci više od 100 sugrađana

Beogradski trkački klub u subotu je okupio više 100 sugrađana na prvoj "Beogradskoj čokoladnoj trci". Ulaznica za trku bila je čokolada, a nasmejani trkači iste su delili sugrađanima na Dorćolu.

- Jedna čokoladica ima 150 kalorija. To je energija koju potrošimo trčeći približno tri kilometra. Jedan način da kontrolišemo svoju telesnu masu jeste da ne jedemo slatkiše. Drugi je umerenost u slatkišima i redovan trening. Naš izbor jeste fizička aktivnost, trčanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i sladak život - rekao je Veroljub Zmijanac, maratonac i jedan od organizatora trke.

Oni su svoju trku započeli iz Skadarlije gde su predali svoje čokolade, a onda su nastavili dalje kroz Ulice Strahinjića bana i Gospodar Jovanovu, pa nastavili drugim ulicama na Dorćolu nazad do Skadarlije. Usput su trkači prolaznicima delili čokolade.

- Delili smo čokoladice vršnjacima, deci, starijim sugrađanima, mislim da su se svi podjednako obradovali, jer em su pokloni retki, em je trkačka energija podigla količinu osmeha na beogradskim ulicama - kaže je Ivan Radenković, glavni trener Beogradskog trkačkog kluba.

Iz Beogradskog trkačkog kluba kažu da ovakvim akcijama sugrađane žele da motivišu na pokret.

- Ovog puta poruka je bila jasna: slobodno jedi čokoladu i ne plaši se viška kilograma. Sav višak kalorija jednostavno sprži trčanjem - kažu u klubu.

Na kraju trčanja sve učesnike dočekao je čokoladni švedski sto, a poruka je bila jasna - sva čokolada mora biti pojedena.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čokolada kao ulaznica

Izvor: Danas, 02.Mar.2015, 10:41

Jedinstvena čokoladna trka, prva u istoriji našeg grada, okupila je u subotu na Dorćolu oko 100 trkača sladokusaca. Trku je organizovao Beogradski trkački klub, a ulaznica za trku bila je čokolada, koju su potom učesnici delili svojim sugrađanima...- Jedna čokoladica ima 150 kalorija. To je...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.