Hočevar služio misu u crkvi Blažene device Marije

Izvor: Studio B, 18.Apr.2014, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hočevar služio misu u crkvi Blažene device Marije

Uskrs je svim hrišćanima čestitao beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, koji je predvodio obred muke Gospodnje u Katedrali Blažene device Marije.

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar je poručio da je Isus svojom jedinstvenom mukom, smrću i uskrsnućem čovečanstvu otvorio i prozore i vrata.

„Isus ne dozvoljava da nam bilo ko oduzme istinsku nadu, radost vere, slobodu, samostalnost i odgovornost, rekao je Hočevar u uskršnjoj poslanici i poželeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da slavlje Uskrsa u svemu obnovi i podstakne na nepokolebljivu veru nade.

Nadbiskup Hočevar je istakao da "niko ne sme da nas pravi fizičkim, psihološkim ili ideološkim robljem".

"To znači da niko više ne bi trebalo da pati od besmisla, depresije, beznađa, pasivnosti, neodgovornosti ili na bilo koji način da sebi i drugima oduzima život. Taj novi i živi put koji nam je otvorio Gospod nikome ne dozvoljava da na bilo koji način sprečava ili uništva začeće, rađanje i rast ljudskog bića", rekao je Hočevar.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Hočevar:Niko ne sme da nam oduzima nadu i slobodu

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Apr.2014, 19:51

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar čestitajući Uskrs svim hrišćanima poručio je da je Isus svojom jedinstvenom mukom, smrću i uskrsnućem čovečanstu otvorio i prozore i vrata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.