HIT: Direktorka i nastavnici naplaćuju žurke u školi!

Izvor: Kurir, 03.Mar.2015, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIT: Direktorka i nastavnici naplaćuju žurke u školi!

U OŠ „Ujedinjene nacije“ đacima prodaju ulaznice za žurku po ceni od 150 dinara, a novac ide na rasvetu i muziku

BEOGRAD - Nastavno osoblje Osnovne škole „Ujedinjene nacije“ u beogradskom naselju Cerak smislilo je način kako da samostalno reši problem smanjenja plata u prosveti, pa tako u prostorijama škole za đake organizuju diskoteku po ceni od 150 dinara, tvrde roditelji osnovaca.

Nije prvi put

- Nastavnici su pre pet dana potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << neovlašćeno u holu škole organizovali žurku, a ulaz su naplaćivali po 150 dinara od svakog deteta koje je želelo da uđe u školu! Umesto nadoknade nastave za izgubljene časove zbog štrajka, osnovci su dobili lekcije iz noćnog života, a sve to zato što zahtev prosvetara za povećanje plata nije urodio plodom - kaže za Kurir jedan od roditelja učenika ove škole na Ceraku.

Ovo nije prvi put da se za maloletnu decu u prostorijama škole organizuje diskoteka, pa je jedna žurka već organizovana u septembru.

- Praksu da za decu organizujemo zabave uveli smo na zahtev učeničkog parlamenta i ovo je jedna lepa akcija, koja je dobila odobrenje i od saveta roditelja. Uglavnom prisustvuju učenici sedmog i osmog razreda, oko 150 njih, žurka traje od osam do 11 sati uveče, za to vreme dežura šest nastavnika i uredno je svaki put prijavimo MUP - kaže direktorka škole Vesna Radovanović Penevski.

Ostao višak para

Ako žurkama u proseku prisustvuje 150 učenika, dobija se svota od 22.500 dinara, koliko škola „zaradi“ od svake žurke.

- Nastavnici dežuraju dobrovoljno i ne uzimamo ni dinar. Novac ide na rasvetu i muziku, učenici kontrolišu gde ide svaki dinar, ostalo nam je nešto viška od prošle zabave, pa sada većamo da li da kupimo pojačalo i disko kuglu - objašnjava Radovanovićeva.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Direktorka i nastavnici naplaćuju žurke u školi

Izvor: Mondo, 03.Mar.2015

Nastavno osoblje OŠ „Ujedinjene nacije“ u beogradskom naselju Cerak smislilo način kako da samostalno reši problem smanjenja plata u prosveti, pa tako u prostorijama škole za đake organizuju diskoteku po ceni od 150 dinara, piše štampa..Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock.."Nastavnici su...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.