Gradonačelnik: Sve je spremno za veliku akciju čišćenja grada

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik: Sve je spremno za veliku akciju čišćenja grada

Gradonačelnik Siniša Mali obišao je danas JKP "Gradska čistoća" kako bi se uverio da je ovo preduzeće u potpunosti spremno za akciju čišćenja grada, koja počinje 2. aprila.

Ovom prilikom gradonačelnik je održao i radni sastanak sa rukovodstvom ovog preduzeća, i istakao da je ono prošlo kroz proces konsolidacije i restrukturiranja i uz pomoć novog menadžmenta povećalo neto dobit.

- Za građane je dobro to što smo pokazali da možemo da vodimo računa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o troškovima, a s druge strane najveći deo dobiti ide u budžet grada, što će biti uloženo u nove investicije, socijalna davanja, školstvo, zdravstvo... U narednom periodu ovo preduzeće ima velike planove, koji se naročito odnose na investicije. Predviđena je nabavka 1.500 kontejnera, izgradnja još trideset reciklažnih ostrva, tako da će ih u Beogradu biti ukupno osamdeset, kao i nabavka 30.000 novih kanti za individualna domaćinstva – naglasio je Mali.

Do sada je podeljeno 50.000 ovakvih kanti, rekao je gradonačelnik i dodao da je sledeći cilj da osim ovih, građani dobiju i male reciklažne kontejnere, a svi građani koji recikliraju dobijaju i umanjene račune za usluge odnošenja smeća za 20 odsto, čime se dodatno motivišu.

– Sistemsko rešenje je sanacija deponije u Vinči, izgradnja reciklažnih postrojenja i postrojenja za proizvodnju struje iz otpada, a to je ono o čemu smo razgovarali sa 52 svetske kompanije. Tender za javno-privatno partnerstvo objavićemo tokom leta – naglasio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je najavio da sutra počinje velika akcija čišćenja Beograda i "Gradska čistoća" će biti jedan od glavnih nosilaca aktivnosti, pa je razlog posete bilo i to da se uvere u spremnost preduzeća, što je i potvrđeno.

Akcija će trajati do kraja aprila, podsetio je gradonačelnik, i pozvao Beograđane da se priključe sređivanju grada.

"Gradsku čistoću" obišli su i gradski menadžer Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i gradska sekretarka za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.