Galina Čistjakova: Oduševljena sam koliko su Beograđani srdačni

Izvor: Blic, 18.Apr.2015, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galina Čistjakova: Oduševljena sam koliko su Beograđani srdačni

Svetska rekorderka u skoku udalj Galina Čistjakova, promoter 28. Beogradskog maratona, pohvalila je organizatore ove manifestacije koja je danas uprkos kiši na ulice glavnog grada izvela više do 25.000 učesnika.

- Čestitam organizatoru na uspešno održanoj manifestaciji. Sve je funkcionisalo besprekorno - ocenila je svetska rekorderka u skoku udalj.

Čistjakova je naglasila da je oduševljena srdačnošću i gostoprimstvom

Beograđana.

- Najvažniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je duh zajedništva koji se oseća na svakom koraku. Ljudi su se okupili na jednom mestu da zajednički uživaju u maratonu i kiša to nije mogla da pokvari - rekla je Čistjakova.

Ona je dodala da je u Beograd došla drugi put, posle 2008, upravo zbog lepih uspomena koje nosi iz srpske prestonice.

Rekord 7,52 metra drži Čistjakova

Čistjakova, koja drži svetski rekord u skoku udalj rezultatom 7,52 metara osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988, a višestruka je evropska i svetska dvoranska šampionka.

Čistjakova je u karijeri branila boje Sovjetskog Saveza, a zatim i Slovačke.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.