Izvor: Blic, 31.Avg.2016, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GUŽVE U DOMOVIMA ZDRAVLJA Redovi zbog respiratornih infekcija i stomačnog virusa

Čekaonica na odeljenju opšte prakse Doma zdravlja Mirijevo puna je pacijenata koji čekaju na pregled. Nedostatak lekara, ali i respiratorne i stomačne tegobe, glavni su krivci za ovu situaciju. Slična situacija je i u drugim beogradskim domovima zdravlja.

- Naši sugrađani se vraćaju sa odmora, deca kreću u školu, te ima više ljudi. Povećan je broj pacijenata koji imaju respiratorne infekcije, što je uobičajeno za septembar, ali ima i onih koji se žale na stomačne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tegobe. Povratak sa mora, unos povrća koje možda nije dovoljno oprano, uzrokovali su dijareju i povraćanje - objasnila je dr Dragana Trifunović Balanović, direktorka DZ "Zvezdara".

Prema njenim rečima ova zdravstvena ustanova ima manje lekara nego što je potrebno.

- Neki doktori su na specijalizaciji, drugi na odmorima, treći na bolovanju, pa nas nema dovoljno, ali se nadam da će se za dve nedelje situacija popraviti - kaže Trifunović Balanović.

ZAŠTO JE PONEKAD NEMOGUĆE ZAKAZATI PREGLED? Dođite popodne, ma dođite u ponedeljak. Izvinite, ali danas smo puni...

U DZ "Vračar" nema gužvi, dok se u DZ "Stari grad" gužve stvaraju pred vratima dežurnih lekara, dok izabrani rade na zakazivanje bez čekanja.

- Prosečan broj je obolelih od respiratornih infekcija. Nekako je to uobičajena slika za ovo doba godine - rekla je dr Branka Lazić, načelnica opšte službe.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

CENOVNIK U DOMOVIMA ZDRAVLjA: Pregled lekara 350 dinara

Izvor: Večernje novosti, 31.Avg.2016

Samo u pojedinim domovima zdravlja primenjuje se cenovnik namenjen, građanima bez knjižice. U većini slučajeva zdravstvene ustanove ipak ne uzimaju novac PREGLED lekara opšte medicine u domu zdravlja za građane kojima nisu overene zdravstvene knjižice, prema Pravilniku o...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.