Filmovi, tribine, izložbe: Ovo je program kojim će biti obeleženo 70 godina od oslobođenja Beograda

Izvor: 24sata, 23.Sep.2014, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmovi, tribine, izložbe: Ovo je program kojim će biti obeleženo 70 godina od oslobođenja Beograda

Na današnjoj sednici Organizacionog odbora za proslavu 70 godina od oslobođenja Beograda, kojom je predsedavao gradski menadžer Goran Vesić, usvojen je program obeležavanja ovog značajnog jubileja.

Tako će u okviru ovog programa, Biblioteka grada Beograda 10. oktobra organizovati izložbu "Beogradski oktobar 44", autentičnih materijala toga vremena, autora Ljubice Ćorović. Biblioteka će postaviti i virtuelnu izložbu, predstaviće posebnu kolekciju koju poseduje, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << i postavku knjiga iz svog fonda. Biće organizovano i predavanje "Grad slobode" sa predavačima iz Instituta za savremenu istoriju.

Promocija specijalne edicije poštanskih markica, kao jedinstvenog simbola dana oslobođenja (poklon Beograđanima), biće organizovana 11. oktobra u zgradi PTT-a.

Doneta je odluka o izradi posebne lente povodom oslobođenja Beograda koju će u nedelji proslave nositi državni i lokalni zvaničnici, kao i voditelji informativnih emisijama u TV kućama koje odluče da se pridruže ovoj proslavi.

Svečano otkrivanje ploča Peke Dapčevića i Koče Popovića 19. oktobra

Program u "Kombank areni" biće organizovan 19. oktobra u režiji Dragana Bjelogrlića. Program centralne proslave biće naknadno objavljen. Istog dana biće organizovano svečano otvaranje ulica i otkrivanje ploča Peke Dapčevića i Koče Popovića.

U Sava centru, 20. oktobra, u 20 časova nastupiće čuveni hor "Glinka" iz Sankt Peterburga u okviru otvaranja Bemusa.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Filmovi, tribine, izložbe: Ovo je program kojim će biti obeleženo 70 godina od oslobođenja Beograda

Izvor: Blic, 23.Sep.2014

Na današnjoj sednici Organizacionog odbora za proslavu 70 godina od oslobođenja Beograda, kojom je predsedavao gradski menadžer Goran Vesić, usvojen je program obeležavanja ovog značajnog jubileja...Tako će u okviru ovog programa, Biblioteka grada Beograda 10. oktobra organizovati izložbu "Beogradski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.