DOM VOJSKE Promocija drugog izdanja knjige Sudbina Krajine Srđana Radulovića

Izvor: Blic, 31.Jul.2015, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOM VOJSKE Promocija drugog izdanja knjige "Sudbina Krajine" Srđana Radulovića

U Domu vojske će u petak od 19 časova biti održana promocija drugog izdanja knjige "Sudbina Krajine", autora Srđana Radulovića.

Izdavač ove knjige je Srpsko kulturno društvo "Zora" Knin-Beograd, a Danko Perić iz ove izdavačke kuće za našu redakciju kaže da ova knjiga oslikava pravi duh vremena Krajine devedesetih godina.

- Knjiga je pisana 1996. godine, kada su rane oko dešavanja u "Oluji" bile sveže, a svi akteri još uvek živi. Ljudi kojima je ona namenjena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bili su u izbeglištvu i još se nisu bili oporavili od svega što su proživeli. Tada je ova knjiga štampana u 1.000 primeraka i bila je razgrabljena, pa potom čest gost fotokopirnica – objašnjava Perić .

On je dodao da je "Sudbina Krajine" knjiga koja predstavlja pravi omaž Krajini i autoru.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zašto je Knin pao za manje od 24 časa

Izvor: Vostok.rs, 31.Jul.2015

31.07.2015. -..Povodom 20. godišnjice najvećeg etničkog čišćenja posle Drugog svetskog rata — akcije hrvatske vojske „Oluja“, donosimo odlomak iz knjige „Sudbina Krajine“ Srđana Radulovića, u kome autor pokušava da da odgovor na pitanje zašto je glavni krajiški grad pao za manje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.