ČISTAČ ULICE NA METI SAOBRAĆAJCA: Kaznili ga jer je prešao van zebre dok je čistio

Izvor: Kurir, 28.Mar.2015, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČISTAČ ULICE NA METI SAOBRAĆAJCA: Kaznili ga jer je prešao van zebre dok je čistio

Radnik Gradske čistoće Beograd Amet Huseinovski kažnjen je sa 2.500 dinara na svom radnom mestu jer ga je zaustavio saobraćjni policajac dok je prelazio ulicu van pešačkog prelaza zbog sklanjanja papira i čišćenja

BEOGRAD - Amet Huseinovski marljivo je čistio okretnicu Studentski trg, kada ga je trgao strogi glas saobraćajca: "Daj ličnu kartu". Neverovatno, ali Amet je kažnjen na radnom mestu, i to zato što je prešao van pešačkog prelaza kako bi očistio deo ulice >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << čije je održavanje u njegovoj nadležnosti.

Boreći se sa košavom koja je pre neki dan raznosila smeće na sve strane, "uhvaćen" je kako prelazi Studentski trg van pešačkog prelaza.

- Odmah sam znao o čemu se radi. Ipak, deset godina radim ovde i nikada mi se nešto slično nije desilo. Najpre sam rekao da mi je lična karta ostala u baraci, ali on je rekao "Daj ličnu ili ću da te vodim u stanicu 29. novembar".

Šta sam mogao da radim nego da dam – priča Huseinovski.

Uzalud mu je skretao pažnju na svoju fluorescentnu narandžastu uniformu i objašnjavao da on ne može svaki put da traži pešački prelaz da bi obavljao svoj posao.

- Njega to nije zanimalo. Imao sam priliku posle i da se sretnem sa njim, a on je rekao da ne deli ljude na to ko ima uniformu, a ko ne. Naš posao je takav, mi moramo da idemo levo i desno, ne gledamo da li je zebra ili nije, ali nikada ne idemo ispred automobila. Taj dan nije bilo kola kada me je zaustavio – priča Huseinovski.

Kako kaže, boli ga jer to može da zadesi sve njegove kolege.

- Tih 2.500 dinara ako platim kaznu u roku od osam dana su, takoreći, dve dnevnice. Ali nije mi baš toliko bitno za 2.500 ili 5.000 dinara. Bilo mi je glupo kako može da me kazni ako ja radim tu – razočaran je čistač.

( Blic)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.