Buvlja pijaca na mestu Terazija!

Izvor: Večernje novosti, 27.Nov.2015, 02:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buvlja pijaca na mestu "Terazija"!

POSLE blokade i protesta uličnih prodavaca polovne robe jer im je Komunalna policija branila da prodaju na trotoarima preko puta novobeogradskog "buvljaka", napravljen je kompromis pa su "tezge" premeštene na prostor bivše replike Terazija! Tek da se iskoristi lokacija čije je opremanje svojevremeno koštalo 600.000 evra. Potez pozdravljaju i mušterije i prodavci, pa im čak ni namet od 50 dinara za prostor ne pada teško. - Bolje je ovako za sve, samo kada su malo i očistili da ovde može >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da se prođe - kaže jedan od trgovaca. - Plaćamo 50 dinara po mestu, što nije mnogo. Bilo bi još bolje da neki od nas ne bacaju đubre naokolo. Oko prostora dežuraju i ekipe Komunalne policije, ukoliko se neki od trgovaca odmetne da prodaje izvan ograđenog dela. Zadovoljni su i stanari i prolaznici u ovom delu grada. - Nije se moglo mimoići sa onima što gledaju robu i od onih koji čekaju autobus na stanici - kaže baka Jela, koja živi u obližnjim soliterima. - Ovako je bolje i bezbednije. BAHATI KOMUNALNI POLICAJCI KOMUNALNI policajci su, najblaže rečeno, postali potpuno netolerantni prema foto-aparatima. Tako su dežurni službenici našoj ekipi strogo ukazali da ne smemo da ih fotografišemo na dužnosti, iako je ona podrazumevala šetnju sa prekrštenim rukama na leđima uz budnu prismotru trgovaca.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Buvlja pijaca na mestu "Terazija"

Izvor: B92, 27.Nov.2015

Ulični trgovci sklonjeni sa novobeogradskih trotoara. U ograđenom delu prodavac plaća "ulaznicu" 50 dinara..Posle blokade i protesta uličnih prodavaca polovne robe jer im je Komunalna policija branila da prodaju na trotoarima preko puta novobeogradskog "buvljaka", napravljen je kompromis pa su "tezge"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.