Izvor: Blic, 25.Sep.2016, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biti "Lolinac" znači igrati s ljubavlju! Kulturno-umetničko društvo "Ivo Lola Ribar" prima nove članove

Akademsko kulturno-umetničko društvo "Ivo Lola Ribar" početkom sezone otvara vrata novim umetnicima i raspisuje audiciju za prijem novih članova, i to u sve sekcije: Ansambl narodnih igara i pesama, Narodni orkestar, Tamburaški orkestar, Akademski hor, Kamerni orkestar mladih "Lola klasik" i Teatar "Levo".

Novi članovi će se primati tokom celog oktobra 2016. godine, u prostorijama "Lolinog" zdanja u Resavskoj 11.

Ove godine početak sezone obeležiće i manifestacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Dani evropske baštine", ali i prilika da mladi "Lolinci" pokažu novim kolegama šta sve mogu da nauče u AKUD-u. U subotu će se sa početkom u 18 sati održati se program "Lolinog" orkestara i hora, a od 20.30 otvaranje nove sezone Teatra "Levo", uz izvođenje čuvene predstave "Rastibuđilizovane klejbezable", koja ima preko 1.500 izvođenja. Zainteresovani će sve programe moći da pogledaju u "Lolinom" zdanju.

Svoj renome AKUD "Ivo Lola Ribar" gradi već 72 godine. Za veliko "Lolino" ime u svetu umetnosti zaslužni su velikani, koji su radili i ponikli u "Loli", ali pre svega mladi umetnici, puni ljubavi koju ostavljaju na sceni. Širom sveta ta emocija je opčinila publiku. Pariz, Moskva, Peking, Vašington, Minsk, Meksiko Aiti, Kairo, Atina, Ankara, Njujork, samo su neke od prestonica u kojima je "Lola" nastupala.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.