Beogradski projekti biće predstavljeni u finansijskim centrima Evrope

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski projekti biće predstavljeni u finansijskim centrima Evrope

Beogradski projekti i potencijali srpske prestonice biće posebno predstavljeni na investicionim forumima koje će Privredna komora Srbije organizovati u narednom periodu u vodećim finansijskim centrima Evrope, dogovoreno je na današnjem sastanku čelnika PKS i Grada Beograda.

Kako je saopštila gradska uprava, gradski menadžer Goran Vesić i pomoćnik gradonačelnika za javna preduzeća Borko Milosavljević posetili su PKS gde su se sastali sa predsednikom Markom Čadežom i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << generalnim sekretarom Komore Predragom Petrovićem.

Na sastanku je postignuta saglasnost da PKS u narednom periodu organizuje posebna predstavljanja za beogradske investiocine projekte u pojedinim velikim evropskim gradovima.

Zajednički je konstatovano da je to prilika da, zajedno sa Beogradom, svoje projekte predstave i drugi gradovi kao što su Novi Sad, Niš, Kragujevac...

Vesić je predstavnike PKS upoznao sa najvećim investiocionim projektima u gradu kao što su deponija Vinča za koju je raspisan javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti, četiri podzemne garaže za koje će partneri biti izabrani do kraja godine, javno-privatno partnerstvo u oblasti kanalizacije, projekat izgradnje druge i treće faze Veletržnice.

Gradski menadžer je predstavio i projekat objedinjavanje javne rasvete u čitavom gradu i mogućnosti za investicije u nju, projekte u energetskom sektoru grada kao što je koogeneracija, izradnje toplovoda do Obrenovca i projekte energetske efikasnosti.

Milosavljević predstavio je beogradski "Vodič za strane invstitore" koji je pripremila Gradska uprava, a u kome se nalaze svi potencijali Beograda i konkretni projekti u koje je moguće ulagati.

Vesić i Milosavljević su istakli podršku Grada daljem razvoju i unapređenju komorskog sistema Srbije naglasivši značaj koji privredne komore imaju u promociji srpske privrede u svetu, potencijala za investiranje, kao i organizaciji privrednika i artikulisanju njihovih interesa prema državnim organima i organima lokalne samouprave.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.