Beograd jedini glavni grad u Evropi s dvocifenim porastom turista!

Izvor: Telegraf.rs, 26.Nov.2014, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd jedini glavni grad u Evropi s dvocifenim porastom turista!

- Želja nam je da naredne godine broj turista u Beogradu bude još veći, da poboljšamo potencijal prestonice, te da već u sledećoj godini bude predstavljen na drugačiji način - kažu u Gradu

Radionica “Turistička destinacija Beograd – izazovi i realnost razvoja destinacije i unapređenje marketing aktivnosti”, čiji je cilj pospešivanje aktivnosti Beograda kao turističke destinacije na međunarodnom tržištu, održana je danas u Starom dvoru.

Sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << za privredu Jovan Ilijić i njegova pomoćnica Tijana Maljković prisustvovali su radionici na kojoj bi stručnjaci iz te oblasti trebalo da pronađu načine kako potencijale glavnog grada unaprediti i privući još više turista.

Pomoćnica sekretara za privredu Tijana Maljković je rekla da je Beograd jedina destinacija i jedini glavni grad u Evropi koji ima dvocifreni porast turista u ovoj godini.

Foto: e-stock.us/Ljuba Becic

- Želja nam je da naredne godine broj turista u Beogradu bude još veći, da poboljšamo potencijal prestonice, te da već u sledećoj godini bude predstavljen na drugačiji način. Zbog toga želimo da razmenimo ideje, da vidimo gde grešimo, da se uskladimo i na tome zajedno radimo. Važno je i da napravimo dogovor da cene hotela, koji su iste kategorije, budu usklađene. Beograd je predstavljen kao city-break destinacija, to je produženi vikend, te zbog toga želimo da obogatimo dnevnu ponudu grada. Slede ponude muzeja, galerija, raznih manifestacija, ali treba i da pozicioniramo Beograd za kongresni i manifestacioni turizam -precizirala je Tijana Maljković.

Na radionici su bili i predstavnici hotela u Beogradu, turističkih agencija, gradskih opština, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, „Er Srbije”.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Maljković: Beograd jedini glavni grad u Evropi sa dvocifrenim porastom turista

Izvor: 24sata, 26.Nov.2014

Radionica „Turistička destinacija Beograd – izazovi i realnost razvoja destinacije i unapređenje marketing aktivnosti”, čiji je cilj pospešivanje aktivnosti Beograda kao turističke destinacije na međunarodnom tržištu, održana je danas u Starom dvoru...Sekretar za privredu Jovan Ilijić...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.