Bašte kafića u Knez Mihailovoj ostaju, ali u skladu sa PROPISIMA

Izvor: Blic, 27.Maj.2016, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bašte kafića u Knez Mihailovoj ostaju, ali u skladu sa PROPISIMA

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će bašte kafića i restorana u Knez Mihailovoj ulici ostati, ali da će ugostitelji morati da poštuju propise.

- Ako jedan kafić ima dozvolu za deset stolova onda ne može da ih ima 20, ako ima dozvolu da bude uz zgradu, onda ne može da bude nasred ulice. Bašte će ostati, ali u onom obimu i delu u kojem Odluka o komunalnom redu to dozvoljava, ne više od toga - rekao je Mali.

Bašte su, kako je rekao, ono >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << po čemu je Beograd prepoznatljiv, bogatstvo grada zbog kojeg dolazi i veliki broj turista i čega se nećemo odreći.

- Zajedno ćemo raditi raditi sa vlasnicima bašti da uredimo Knez Mihailovu i ja insistiram da što pre uvedemo komunalni red u toj ulici - rekao je Mali novinarima u Beogradu.

Ponavlja da želja nadležnih nije da se pomere bašte iz Knez Mihailove i one će tu ostati, ali ističe da moraju da se poštuju propisi kako bi se stvorio komunalni red koji je neophodan.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.