Bal za pomoć pacijentima obolelim od raka

Izvor: Studio B, 23.Nov.2014, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bal za pomoć pacijentima obolelim od raka

U Beogradu je održan peti put za redom humanitarni bal s ciljem prikupljanja sredstava za pacijente obolele od raka.

Bal je održan sinoć u organizaciji Centra za palijativno zbrinjavanje BELhospisa pod nazivom "Put oko sveta" i okupio brojne ličnosti iz društvenog, kulturnog, seta biznisa i diplomatskog kora.

Oni su učestvovali u lutriji i aukciji, a nagrade su bile brojne od ručno pravljenih cipela, vikenda u Španiji do večere u restoranu "Top of the hub". >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Nagrade su donirale poznate ličnosti, hoteli i institucije, a sve u cilju pomoći u radu ove humanitarne organizacije.

"Ovom manifestacijom želimo da skrenemo pažnju javnosti na naš e aktivnosti i prikupimo sredstva za dalji rad jer se izdržavamo isključivo zahvaljujući donacijama, a sve što radimo za pacijenta je besplatno", rekla je osnivač BELhospis-a, Nataša Milićević.

Ona je dodala da u Srbiji godišnje umre 5.000 ljudi od malignih bolesti, a BELhospis uspeva da zbrine tek njih 300-400. Dodatni problem je, kako je navela, nepostojanje stacionara za zbrinjavanje pacijenata, kojima ne može da se pruži adekvatna pomoć u kućnim uslovima.

"Nadamo se da cemo od aukcije prikupiti oko 30.000 evra, što je dovoljno za narednih pet-šest meseci rada našeg centra", ocenio je direktor BELhospis-a Zoran Purković.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.