BEOGRAĐANI, PRIPREMITE ZALIHE Tokom vikenda pola grada bez vode, nestašica za neka naselja i CEO DAN

Izvor: Blic, 26.Maj.2017, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEOGRAĐANI, PRIPREMITE ZALIHE Tokom vikenda pola grada bez vode, nestašica za neka naselja i CEO DAN

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" sprovešće obimne radove na postrojenju "Makiš" tokom vikenda, 27. i 28. maja, što će dovesti do nestašice vode u većini beogradskih naselja.

Kako navode iz ovog komunalnog preduzeća, radovi su neophodni jer tokom prethodnih godina ništa nije rađeno na održavanju sistema, ali i kako kvalitet vode tokom leta ne bi bio doveden u pitanje.

Oni još navode da su se u odluci da radovi burdu tokom jednog vikenda, a ne u fazama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rukovodili upravo time da za vikend nema nastave u školama, kao i da potrošači budu što manje oštećeni.

Za prioritetne potrošače, škole i bolnice, biće obezbeđene cisterne, a građanima se preporučuje da obezbede potrebne količine vode.

Bez vode će ostati potrošači u sledećim naseljima:

1)    Od subote, od 06.00 do nedelje, do 18.00 bez vode će ostati potrošači u sledećim naseljima:

– južni deo distributivnog sistema – Rušanj, Sremčica, Velika Moštanica, Nenadovac, Dražanovac, Glumčevo brdo, Stara Lipovica, Plandište, Selo Guncati, Srednji kraj, Stražarija, Karaula, Gaj, Ravni gaj, Meljak, Baćevac, Šiljakovac, Vranić, Taraiš, Boždarevac, Veliki Borak, Leskovac, Stepojevac, Resnik i Barajevo;

– leva obala Dunava – Borča, Ovča, Krnjača i Kotež;

– Podavalska naselja – Ripanj, Stepašinovac, Zuce, Tranšped, Orlovica, Lipar, Čaršija, Feroplast, Vrčin, Toranj Avala, Pinosava i Beli Potok,

– leva obala Save – sremska sela (Boljevci, Progar, Jakovo, Bečmen i Petrovčić).

2)    Od subote od 12.00 do nedelje do 12.00 bez vode će ostati potrošači u sledećim naseljima:

– viši delovi Banovog brda, Žarkova i Železnika;

– Cerak, Cerak vinogradi, Vidikovac, Labudovo i Petlovo brdo.

3)    U subotu od 06.00 do 12.00 umanjen pritisak osetiće potrošači u svim ostalim gradskim naseljima, osim potrošača u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu.

4)    Od subote od 12.00 do nedelje do 12.00 sati umanjen pritisak i povremene prekide u vodosnabdevanju osetiće sva ostala gradska naselja osim potrošača u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu.

5)    Od subote, od 12.00 do nedelje do 08.00 umanjen pritisak osetiće potrošači na višim spratovima u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

BEZ VODE Radovi zavrnuli česme za pola grada, nestašica za neka naselja i CEO DAN

Izvor: Blic, 27.Maj.2017, 11:27

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" sprovešće obimne radove na postrojenju "Makiš" tokom vikenda, 27. i 28. maja, što će dovesti do nestašice vode u većini beogradskih naselja...Kako navode iz ovog komunalnog preduzeća, radovi su neophodni jer tokom prethodnih godina ništa nije rađeno na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.