BEOGRAD NA VODI: Jagma za stanovima od 150.000 evra

Izvor: Kurir, 04.Okt.2015, 04:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEOGRAD NA VODI: Jagma za stanovima od 150.000 evra

Cena kvadrata je od 2.500 do 2.700 evra, a već prvog dana prodaje skoro da je rasprodata čitava jedna kula. Kupci su iz Srbije i dijaspore.

BEOGRAD - Za najmanji stan od 60 kvadrata u dve kule u okviru projekta „Beograda na vodi“, prema juče objavljenim cenama i kvadraturama, treba izdvojiti najmanje oko 150.000 evra, budući da je cena kvadrata od 2.500 do 2.700 evra.

Na kraju prvog dana prodaje generalni direktor kompanije „Belgrejd voterfront“ Nikola Nedeljković >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izjavio je da je prodaja više nego uspešna.

- Danas smo našim kupcima ponudili stanove iz prve A kule „BW rezidens“ i više od 75 odsto od ponuđenih stanova je prodato. Ovo predstavlja ključnu prekretnicu u razvoju projekta. Veliki broj kupaca je iz Srbije, a za njima sledi dijaspora. Fantastičan odziv i veliko poverenje koje su današnji kupci stanova ukazali „Belgrejd voterfrontu“ označava svetlu budućnost za naš projekat - rekao je Nedeljković.

Nadmašena očekivanja

Naime, povodom jučerašnjeg početka prodaje stanova iz prve stambene kuli u Galeriji „Belgrejd voterfront“ premijer Aleksandar Vučić izjavio je da se cena kvadrata u tim stanovima kreće od 2.500 do 2.700 evra, kao i da je za kupovinu stana u okviru projekta „Beograd na vodi“ neočekivano veliki broj zainteresovanih.

- Imamo neočekivano veliki broj zainteresovanih i onih koji su kupili stanove - rekao je Vučić nakon otvaranja pretpristupne saobraćajnice Pupinovog mosta.

Dinamika plaćanja

KUPOVINA NA SEDAM RATA

- 10 odsto kapare nakon potpisivanja ugovora

- 10 odsto druga rata po završetku radova na šipovima

- 15 odsto treća rata kad budu završeni radovi do kote nula

- 15 odsto četvrta rata po završetku konstrukcije do 10. sprata

- 15 odsto peta rata po završetku konstrukcija zgrade

- 15 odsto šesta rata nakon zastakljivanja zgrade

- 20 odsto poslednja rata, posle tehničkog pregleda objekta

Rezultati štednje

DEFICIT MANJI SEDAM PUTA

Deficit budžeta u septembru bio je manji čak sedam puta od onoga što je projektovano s MMF, ukazao je Vučić i precizirao da je u tom mesecu iznosio 3,6 milijardi dinara. Premijer je naglasio da bi MMF, prema dogovoru, bio zadovoljan i s deficitom od 25 milijardi dinara.

Činjenice

NOV KONCEPT STANOVANJA

- Dve kule imaće 296 stanova na 60.000 kvadrata

- Cena kvadrata je od 2.500 do 2.700 evra

- U ponudi su jednosobni, dvosobni, trosobni i četvorosobni stanovi

- Površina stanova je 60, 62, 90, 130, 140 i 145 kvadrata

- Kompleks uključuje dečje igralište i bazen

- U projektu učestvuju „Energoprojekt“, „Novko“, „PMC“, „Mašinoprojekt“

Kurir patrola

KUPOVINA UZ ZAKUSKU I MUZIKU

Reporter Kurira je juče oko podneva u Galeriji „Belgrejd voterfront“ zatekao više od desetak kupaca. Posle registracije na ulazu, oni su upućivani u prostrani salon u kojem se nalaze makete „Beograda na vodi“. Tu su, uz skromnu zakusku i zvuke tihe žive muzike, merkali stanove. Posle prozivanja broja koji im je dodeljen odlazili su u posebnu sobu, gde su s agentom dogovarali kupovinu.

Autor: Vladimir Spasić,Foto: Fonet,Foto: Tanjug,Foto: Stefan Jokić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.