Izvor: Blic, 17.Jun.2017, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEOGRAD DOBIJA NOVO PREVOZNO SREDSTVO Voziće samo kroz centar grada i biće potpuno BESPLATNO

Beograd bi mogao u narednim godinama, kada bude zaokružena pešačka zona, da dobije i novo prevozno sredstvo - mini elektrobuse, koji podsećaju na vozila koja možete da vidite ponajviše u filmovima - na golf terenima.

Ovu ideju čelnici grada bi praktično prekopirali od - Ljubljane. Naime, u slovenačkoj prestonici već tri-četiri godine postoji "Kavalir" (Kavaljer) servis sa pet-šest vozila koji svakog dana prevozi invalide, starije ljude, ali i turiste sa jednog na drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kraj pešačke zone. I to potpuno besplatno, pa je čak moguće vozilo naručiti i telefonom.

Kako saznajemo, čelnici Beograda su se sredinom prošle godine, tokom posete Ljubljani, toliko oduševili da su rešili da primene ovaj sistem i na našu prestonicu. Samo bi ga, kako je istakao glavni gradski arhitekta Milutin Folić, prekrstili u "Vrabac servis".

Ova vozila bi se tako kretala, na primer, od Slavije pa sve do Kalemegdana ili Zelenog venca.

Ovaj servis u Ljubljani je veoma razrađen, pa čak imaju dve vrste vozila u koja može da stane do pet osoba i to otvorenog i zatvorenog tipa (letnji i zimski model), a u probi je i "vozić" koji bi bio znatno većeg kapaciteta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.