Andreja Mladenović ostaje zamenik gradonačelnika

Izvor: Politika, 30.Jun.2015, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andreja Mladenović ostaje zamenik gradonačelnika

Nakon što ga je predsedništvo DSS-a jednoglasnom odlukom izbacilo iz stranke, formiraće zasebnu odborničku grupu u beogradskom parlamentu

Andreja Mladenović ostaće zamenik gradonačelnika Beograda. Detalje o novoj odborničkoj grupi koju će formirati saopštiće u sredu. To je za „Politiku” izjavio sam Mladenović, kojeg je predsedništvo DSS-a jednoglasnom odlukom prekjuče izbacilo iz stranke zbog, kako je navedeno, kršenja njenog statuta i narušavanja ugleda. Sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << već bivši funkcioner te partije najavio je odmah posle isključenja da će formirati zasebnu odborničku grupu u beogradskom parlamentu koja će se „boriti za ideje DSS-a”. Njen naziv će po svoj prilici biti Samostalni DSS, a očekuje se da će joj pristupiti većina od ukupno devet odbornika DSS-a u gradskoj skupštini, među kojima od viđenijih članova i Nebojša Bakarec. Ko će je predvoditi, biće poznato posle današnje konferencije za štampu Mladenovića i njegovih istomišljenika u Starom dvoru.

Ovim povodom se oglasio i Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, rekavši za Tanjug da „nema problem” s tim da Mladenović ostane njegov zamenik, ako se sa tim saglasi Srpska napredna stranka. Mali je naveo i da mu je Mladenović posle isključenja iz DSS-a potvrdio da „ostaje privržen idejama, planovima i projektima” koje su zajedno definisali. Prema saznanjima „Politike”, SNS će podržati ideju da Mladenović ostane na funkciji, a neće biti sporan ni ostanak Vladana Vukosavljevića na čelu gradskog Sekretarijata za kulturu, koji je u podeli resora među partnerima u gradskoj vlasti pripao DSS-u.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Politiku DSS sprovoditi samo u stranci

Izvor: Akter, 01.Jul.2015, 15:08

Funkcioner Demorkatske stranke Srbije (DSS) Aleksandar Popović izjavio je danas da mu je žao što su njegovi bivši saborci na gradskim izborima u Beogradu, osnovali posebnu odborničku grupu i tom prilikom poručio da se politika stranke, sprovodi isključivo u DSS-u.."Politika Demokratske stranke...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.