APEL OPŠTINE Preuzmite besplatne higijenske kese za kućne ljubimce

Izvor: Blic, 30.Jan.2015, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APEL OPŠTINE Preuzmite besplatne higijenske kese za kućne ljubimce

Opština Stari grad nastavlja akciju podele besplatnih, biorazgradivih, higijenskih kesa za kućne ljubimce.

Opština je pozvala vlasnije kuca i maca da preuzmu rolne sa kesama u prostorijama Volonterskog servisa opštine Stari grad (ulaz iz Nušićeve ulice, svakog radno dana od 9 do 14 sati).

Biorazgradive kese se koriste isključivo za sanitarno-higijenski otpad kućnih ljubimaca, a nakon upotrebe odlažu se u kontejnere za smeće ili „dogi pot” kante.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Akcija „I kesu u šetnju” naišla je u prethonom periodu na dobar prijem kod sugrađana, jer nečistoća trotoara potiče i zbog toga što pojedini vlasnici ne čiste za svojim kućnim ljubimcima, što predstavlja jedan od većih komunalnih problema centralne gradske opštine - kažu u ovoj opštini.

- Pozivamo sve vlasnike kućnih ljubimaca da preuzmu kese, da ih redovno koriste u šetnji sa ljubimcima i da daju svoj doprinos komunalnoj higijeniji, čistoći na trotoarima, ulicama i javnim površinama na Starom gradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.