Uživo: Evroligaški tajac u Areni, Litvanci dali 19 poena u nizu, Zvezda - Neptunas 35:37!

Izvor: Blic, 27.Nov.2014, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Evroligaški tajac u Areni, Litvanci dali 19 poena u nizu, Zvezda - Neptunas 35:37!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 19 sati u beogradskoj Areni igraju protiv Neptunasa meč 7. kola Evrolige, a zbivanja sa tog duela možete da pratite uz blog uživo Blicsporta. Do poluvremena su gosti stekli prednost od 35:37, najviše zahvaljujući seriji od čak 19 uzastopnih poena.

Tri minuta igre u drugom poluvremenu, a jedino je trojka Jake Blažiča oraspoložila prisutnu publiku. Ne ide Zvezdi u napadu, u odbrani je nešto bolja, no daleko je to >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od željene igre. Defanzivna postavka "čovek na čoveka" onosi prevagu zbog većeg individualnih odbrambenih kvaliteta petorke Vilijams, Lazić, Blažič, Kalinić, Marjanović, no u napadu baš škripi. Ipak, aplauza ima, jer su vrlo, vrlo borbeno ušli u treću deonicu crveno-beli, koji vode sa 40:37 posle 23 minuta igre.

Košarkaška Evroliga odlučila je da zameni turskog arbitra Ersana Kartala u sudijskoj trojci za utakmicu između Crvene zvezde Telekom i Neptunasa.

Počela je treća deonica, u Areni je, prema zvaničnim podacima, 12.547 navijača

Marjanović je na kraju prekinuo mučenje Zvezdinih igrača u napadu, dao je koš i postigao prve poene domaćih posle pet minuta i dve sekunde čekanja na neki nakon vođstva od 33:18.

Time je postavljen konačan rezultat prvog poluvremena, 35:37.

Evo Zvezdine statistike na poluvremenu:

... a evo i statistike igrača Neptunasa:

Čak 19 poena zaredom postigli su gosti, zatrpavši Zvezdin koš i pik-en-rol akcijama i prodorima, i trojkama, pa su posle 33:18 poveli sa 33:37 u poslednjem minutu prvog poluvremena!

Opustili su se u odbrani crveno-beli, a gosti su tako brzo to kaznili, da je Dejan Radonjić morao da zatraži tajmaut.

Jer, primila je Zvezda najpre tri trojke iz tri uzastopna napada (Gailus je dao dve, a Zavackas jednu) što je uz prethodno slobodno bacanje gostiju, a potom i kontru koju je završio Dimsa, omogućilo Neptunasu da za tili čas od "-15" stigne na 33:30.

Prvu četvrtinu ovog meča obeležio je Boban Marjanović, a njegove atrakcije možete da pogledate kada kliknete OVDE.

Kako malo treba Zvezdi da se rezultatski "odlepi", a isto tako da - publika sa razlogom ustane sa svojih mesta.

Nekoliko sjajnih defanzivnih poteza, okret Cirbesa pred koš pod protivničkim obručem, te "krađa" i zakucavanje kapitena Mitrovića, doneli su Zvezdi 33:18 u 15. minutu. Gosti su potpuno zaustavljeni, deluju čak i nokautirano.

Ne igra se onako brzo, ni onako atraktivno kao u prvoj deonici. Bar ne u uvodna dva i po minuta, u kojima dominira obostrana borbenost, pre svega u odbrani. Marjanovićev deseti poen na ovom meču i Blažičeva trojka doneli su Zvezdi 27:16 na isteku 13. minuta utakmice.

Čitava hala skandira "Ivković Marko!", u znak sećanja na tragično preminulog 25-godišnjeg navijača Crvene zvezde. I, to skandiranje traje već pun minut, bez prestanka.

Skandiranje je počelo u 25. minutu od početka utakmice, baš zbog godina života ubijenog navijača, a potom je zamenjeno skandiranjem "Radović Aca", u znak sećanja na mladog pristalicu Zvezde koji je nastradao na večitom derbiju, kada ga je ubila signalna raketa ispaljena sa južne tribine.

Posle serije promašaja na koje su naterali goste, a sopstvenih lucidnih, neretko solo-rešenja u napadu, Zvezda je izgradila velikih 22:10 u svoju korist, pre nego što su sa dva pogotka iz kontri košarkaši Neptunasa smanjili na 22:14 baš uoči završetka prve četvrtine.

Sve više otvorenih šuteva ima Neptunas, čiji košarkaši ne toliko brzim koliko smislenim "protkom lopte" omogućavaju jedni drugima da šutiraju "do mile volje" - no koliko šuteva, toliko i - promašaja.

A kada vam neko tako olakša posao, onda vam ostane samo da uživate u sopstvenim ofanzivnim mogućnostima. Takvih ima na pretek u ovoj i ovakvoj Zvezdi, pa je uz jedan prelep Vilijmsov dirbling i pogodak iz tog prodora, te osmim poenom Marjanovića, domaćin stigao do, trenutno, najveće prednosti - 18:10.

Sigurna igra domaćih u "pozicionoj košarci", sa Marjanovićem kao dominantnim centrom (i strelcem šest poena do vođstva od 10:3), naterala je Neptunas da pribegne brzom odgovoru - šutevima u uvodnim trenucima napada, hitrom tranzicijom i pojedinačnim prodorima.

Uz razigranog Mustafu Šakura, Neptunas je prišao na 12:8, posle čega je rezervista Blažič atraktivnim prodorom povećao prednost, a Marjanovićeva blokada upravo nad Šakurom sačuvala "+6" na polovini prve deonice.

Dominira Boban Marjanović od samog početka utakmice, pored četiri poena, koliko je postigao i kapiten domaćih Luka Mitrović, Zvezdin centar je bez premca u borbi za loptu pod koševima, a imao je i jednu asistenciju preko sopstvenog ramena, pa i ne čudi što je glavni junak serije kojom su crveno-belistigli do 8:2.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena,   Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Litvanci dali 19 poena u nizu, Blažič uzvraća, Zvezda - Neptunas 47:39!

Izvor: Blic, 27.Nov.2014

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 19 sati u beogradskoj Areni igraju protiv Neptunasa meč 7. kola Evrolige, a zbivanja sa tog duela možete da pratite uz blog uživo Blicsporta. Do poluvremena su gosti stekli prednost od 35:37, najviše zahvaljujući seriji od čak 19 uzastopnih poena...Tri trojke...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.