Španija šampion Evrope u futsalu!

Izvor: RTS, 14.Feb.2016, 05:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija šampion Evrope u futsalu!

Futsal selekcija Španije osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu kontinentalnog prvenstva savladala Rusiju sa 7:3. Bronzanu medalju osvojio Kazahstan, savladavši Srbiju sa 5:2.

Reprezentacija Španije novi je šampion Evrope u futsalu. "Furija" je protutnjala Kombank arenom, a u finalu je savladana Rusija ubedljivim rezultatom 7:3.
Golove za Španiju u večerašnjem finalu, pred >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oko 8.500 ljudi u Beogradskoj areni, postigli su Aleks u devetom minutu, Pola u 16. i 17, Mario Riviljos u 17. i 36. i Migelin u 31. i 35. minutu.
Strelci za Rusiju bili su Vamo Romulo u 20, Robinjo u 32. i Ivan Milovanov u 40. minutu. 

Finalni meč bio je rešen već posle prvog poluvremena, kada je Španija imala prednost od 4:1, a do kraja meča prednost je samo rasla, pa je tako zabeležena najubedljivija pobeda u finalima u istorijievropskih šampionata.
Rusija je "odbranila" srebro osvojeno pre dve godine u Belgiji, a Španija pokazala da je u ovom trenutku ubedljivo najbolja futsal selekcija u Evropi i osvojila svoju sedmu titulu šampiona.
Nešto ranije, Kazahstan je u borbi za treće mesto savladao ekipu Srbije sa 5:2 i osvojio prvu medalju u istoriji.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španija sedmi put prvak Evrope u futsalu

Izvor: Studio B, 14.Feb.2016

Futsal reprezentacija Španije po sedmi put postala je prvak Evrope, pošto je u finalu prvenstva u Beogradu savladala Rusiju 7:3 (4:1)...Pred više od 8.000 gledalaca u Areni po dva gola postigli su Pola, Riviljos i Migelin, a jedan Aleks. Strelci za Rusiju bili su Romulo, Robinjo i Milovanov...Prethodno,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.