“Hurts“ oduševili Beograđane

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2011, 06:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Hurts“ oduševili Beograđane

Popularni mančesterski elektro-pop duo "Hurts“ oduševio je sinoć publiku u Beogradskoj areni.

Oko 4.000 posetilaca dočekalo je gromoglasnim aplauzom pevača Tea Hačkrafta i klavijaturistu Adama Andersona, koje je pratio četvoročlani bend i operski pevač Ričard Sidvej.

“Hvala Beograde. Ovo je prvi put da smo u vašoj prelepoj zemlji. Dugo smo želeli da dođemo i ovo je najbolji doček koji ste mogli da nam priredite”, poručio je Hačkraft, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je do kraja koncerta odlično uvežbao izgovaranje reči “hvala” na srpskom jeziku.

“Čuli smo da Srbija ima najlepše žene i to je definitivno tačno. Ovo je za nas zaista jedinstveno iskustvo. Hvala za divno veče”, dodao je on i publici u znak zahvalnosti tokom koncerta bacao bele ruže.

Duo, koji je putem sajta “Jutjub”, gotovo preko noći osvojio publiku širom sveta sa pesmom, snimljenom sa 20 funti, predstavio je najprodavaniji debitantski album u protekloj godini - “Happines”, a izveli su i pesmu “Confide in me” koju su uradili sa Kajli Minog.

Stilska hrabrost i jasan umetnički izraz doprineli su da spot za pesmu “Wonderful Life” postane hit, a uticajni muzički magazin “NME” uvrstio je “Hrts” među turnejama koje ne treba propustiti u 2011.

Prepoznatljivog imidža, u crnim odelima i zalizane kose, sa uzdržanim stavom, i na momente veoma emotivnim i snažnim nastupom, izveli su hitove “Wonderful Life”, “Illuminated”, “Silver Lining”, “Sunday”, “Blood, Tears and Gold”, “Sunday”, “Evelyn”, “Devotion”.

Koncert su počeli baladom “Unspoken”, a jednočasovni koncert zatvorili hitom “Stay”.

Na inistiranje publike, koja je sve vreme skakala, vratili su se na bis i otpevali “Better than Love” i obećali skori povratak u Srbiju iz koje su poneli državnu zastavu kao suvenir.

Sutra ih očekuje koncert u Skoplju, a sledi turneja po Velikoj Britaniji, Nemačkoj, učešće na festivalima širom Evrope, a nakon četiri godine provedene na birou za zapošljavanje, Hačkraft i Anderson imaju mnogo obaveza i to iskustvo uskoro nameravaju da pretoče u nove pesme.
Pogledaj vesti o: Hurts u Beogradu

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.