SPS komemoracija Bati Živojinoviću Dačić: Valter je besmrtan, one ne može da umre!

Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS komemoracija Bati Živojinoviću Dačić: Valter je besmrtan, one ne može da umre!

U punom Domu sindikata održava se komemoracija SPS nedavno preminulom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću, kao njihovom članu.

- Okupili smo se da odamo počast velikom čoveku, glumcu, suprugu, ocu i deki koji je postao nacionalni heroj, večiti simbol jednog vremena, Bata nacionale - poručeno je sa skupa, posle odatog minuta ćutanja.

Sa govornice okupljenima obratio se i predsenik stranke Ivica Dačić.

- Batu poznajem celog života. Prvo kao heroja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << filmova kome su se svi divili. Kao mlađi želeo sam da budem hrabar i poštovan kao on. Kada sam ga upoznao shvatio sam da je on i čovek sa smislom za humor, voljom i političkim stavovima, koji ne traži da se prema njemu odnosi kao prema zvezdi. Uvek je bio sa SPS-om, još od osnivanja, 2002. Pristao je čak da pomogne partiji tako što je dao svoj lik i delo kao kandidat za predsednika. Valter ne može da umre, Valter je besmrtan! Neka mu je večna slava - poručio je prvi čovek SPS-a, uverivši da će stranka uvek biti uz njegovu porodicu.

Mesta u dvorani zauzeli Nikola Nikodijević, Žarko Obradović, Aleksandar Obradović i Branko Ružić.

Kada je pristigao, Dačić je u redovima pozdravio i suprugu pokojnog glumca Lulu u društvu ćerke i unuke.

Od glumaca stigao je Đura Palica, na komemoraciju doašao je i Baki Anđelković, Batina sestra Stanka Đukić. Na platnu su se pre početka prikazivali kadrovi filmova u kojima je Bata igrao, kao i fotografije iz predstava.

Velimir Bata Živojinović preminuo je u nedelju u 83. godini, a biće sahranjen sutra u Aleji zaslužnih gradjana na Novom groblju
Pogledaj vesti o: Bata Živojinović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.