Poslednji pozdrav velikom Bati: Ne ispraćamo ga suzama jer Valter ne može da umre!

Izvor: Scandal.rs, 25.Maj.2016, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji pozdrav velikom Bati: Ne ispraćamo ga suzama jer Valter ne može da umre!

Članovi porodice, prijatelji, stranačke kolege i poštovaoci okupili su se danas na komemoraciji povodom smrti velikana srpskog i jugoslovenskog filma Velimira Bate Živojinovića.

Komemoraciji u velikoj sali Doma sindikata, koju je organizovala SPS, prisustvovali su članovi porodice, prijatelji i poštovaoci, kao i lider socijalista Ivica Dačić, funkcioneri stranke Aleksandar Antić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << Branko Ružić, Žarko Obradović.

Na komemoraciju je došla Batina supruga Lula Živojinović sa unukom Dinom i ćerkom Jelenom, dok Batin sin Miljko nije uspeo da dođe na sahranu jer se protiv njega u zemlji vodi sudski proces.

Komemoracija je počela minutom ćutanja.

Bata je deo naših života. Neko kome smo se svi divili. Za sve je on glumčina, što i jeste, a za mene koji sam mu bio mlađi drug on je neviđeni šmeker“, rekao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Batu poznajem celog života dok sam bio mlađi znao sam ga po filmovima junaka kome su se svi divili. I ja sam hteo da budem kao Bata junak osoba kojoj se dive i cene. Kasnije kada sam ga upoznao nije samo to na platnu što je predstavljao, on je bio dobar šaljiv, onaj koji je hteo svima da pomogne. Imao je politički stav koji je branio. Nije se trudio da ga vole, a voleli su ga. Svi su ga neizmerno obožavali, kao svetsku zvezdu filma. U Kini je bio mit, što i jeste. Upoznao sam ga kao kolegu u parlamentu””, kazao je Ivica Dačić i dodao:

“Život čoveka traje dok traje sećanje na njega. Mi ćemo još dugo imati ćime da se ponosimo. Naravno, ništa ne može da zameni Batu. Neko ko se bavi filmskom umetnošću napisao je da je bio veliki glumac i da je mogao da plaće bez suza. Ja ne mogu da budem takav glumac. Zamolio bih vas da ga ne ispraćamo plačući, nego aplauzom jer Valter ne može da umre”

Imam tu sreću da ga pamtim. Punih 60 godina smo se poznavali, bio je legenda i heroj. Voleo je muziku, a ”Oluja” mu je bila omiljena pesma”, rekao je Milutin Mrkonjić.

Velimir Bata Živojinović preminuo je u nedelju u 83. godini.

Još jedna komemoracija biće održana sutra u Starom dvoru Skupštine grada, pre sahrane legendarnog glumca na Novom groblju u Aleji velikana u 13 časova.

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komemoracija Bati Živojinoviću u Domu sindikata

Izvor: RTS, 25.Maj.2016

Članovi porodice, prijatelji, stranačke kolege i poštovaoci okupili su se na komemoraciji povodom smrti velikana srpskog i jugoslovenskog filma Velimira Bate Živojinovića u velikoj sali Doma sindikata. . Komemoracija je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.