Izvor: Nezavisne Novine, 24.Maj.2016, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polič: Batino delo ostaje za sva vremena

Jedan od vodećih slovenačkih i jugoslovenskih glumaca Radko Polič na vijest o smrti svog kolege Velimira Bate Živojinovića kaže da "njegovo djelo ostaje za sva vremena".

"Za mene Bata Živojinović, ili kako smo ga zvali Bata Životinja, nije umro. Umrlo je njegovo tijelo. A njegovo djelo ostaje. Ostaje za sva vremena", kazao je Polič za "Kurir".

Polič navodi da je Živojinović snimio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << "oko 350 filmova ili čak nešto više".

"To je odprilike 30 dana neprekidnog gledanja Batinih filmova. Zamislite to! Ja mislim da je on svjetski rekorder. 'Valter brani Sarajevo' se vrti i dalje u Kini. Broj ljudi koji ga je pogledao je toliki da djeluje kao da ga je cijela Zemljska kugla odgledala", ističe Polič.

On kaže da je slušao, još dok je Bata bio bolestan, kada su govorili kako odlazi posljednja velika jugoslovenska zvijezda filma.

"On nije bio zadnja zvezda. Ima ih još i u Srbiji, Hrvatskoj i ovde u Sloveniji. Ali Bata Živojinović je bio naša najveća filmska zvijezda. Ali što je još važnije bio je i najveći čovjek. Kad god smo bili zajedno ... Bio je jedna od mojih boljih prijatelja i drugova. Uvijek smo se puno šalili i privatno i na snimanjima, gdje god bi se sreli. On je vodio, ako mogu tako da kažem, kolo veselja, sa svim prijateljima koji smo voleli film i radili na filmu", kaže Polič.

Prema njegovim riječima Bata je bio jedna velika ljudina.

"Od svih koje znam na filmu ne možemo mu biti do koljena. Kao profesionalac za vrijeme snimanja uvijek je držao moral na najvišem nivou. Što se njegove glume tiče ja mislim da je on prvi glumac za koga mogu reći da je istupao sa nekom nonšalancijom, ali je ona bila profesionalno toliko visoka da bi mogli reći da ako ga poredimo sa holivudskim zvijezdama možemo reći kao da je bio prvi holivudski glumac u ondašnjoj Jugoslaviji", ističe Polič.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IGRAO U VIŠE OD 280 FILMOVA: I posle Bate živeće Valter!

Izvor: Kurir, 24.Maj.2016

...Više od 280 filmova, preko 50 TV projekata, dvadesetak pozorišnih predstava To je u brojkama karijera velikog Bate Živojinovića Niko nije uspeo da iza sebe ostavi toliko epskih uloga kao on Zato su ga i zvali Životinja!..Jednostavno, Bata nikad nije odbio nijednu ulogu! Smatrao je da nema pravo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.