Večeras oproštajni govor Baraka Obame

Izvor: VOA, 10.Jan.2017, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras oproštajni govor Baraka Obame

Odlazeći američki predsednik Barak Obama održaće večeras u Čikagu oproštajno obraćanje američkom narodu, za koje Bela kuća navodi da će biti "okrenuto budućnosti". Obama će u govoru podsetiti na sva dostignuća svoje administracije u proteklih osam godina, ali je cilj obraćanja takođe da se "motivišu ljudi da se uključe u borbu za demokratiju", izjavila je visoka savetnica u Beloj kući Valeri Džeret. Govor bi trebalo da počne u 9 sati po istočno-američkom vremenu u konvencijskom centru "Mekormik Plejs", na obali jezera Mičigen. Portparolka Bele kuće Džen Psaki rekla je da će govor biti kraći nego govor o stanju nacije, koji je tokom Obamina dva mandata u proseku trajao 63 minuta. Obamini saradnici kažu da je on imao ogromnu ulogu u pisanju oproštajnog govora i da će možda nastaviti da ga prepravlja sve dok ne izađe na pozornicu. Obamino putovanje u Čikago treblo bi da bude poslednje izvan Vašingtona na položaju predsednika i poslednji put da će leteti predsedničkim avionom (Air Force One).
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oproštajni govor Baraka Obame: Neophodno prevazići podele

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jan.2017, 08:15

U svom oproštajnom govoru, održanom 10. januara, američki predsednik Barak Obama rekao je da naciju ostavlja jačom nego ranije, ali da Amerikanci moraju da rade na prevazilaženju dubokih podela koje prete da “razmrse” američko jedinstvo.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Obama: Rusija i Kina su glavni rivali SAD

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jan.2017

Odlazeći predsednik SAD Barak Obama održao je oproštajni govor pred hiljadama svojih pristalica u Čikagu u kojem je Rusiju i Kinu ocenio kao rivale SAD iako je rekao da uticaj Moskve i Pekinga na međunarodnoj areni ne može da se poredi sa američkim...- Uticaj naših rivala, poput Rusije i Kine,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.