Ujedinjeni licemeri

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2015, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ujedinjeni licemeri

Američki predsednik pohvalio je nemačku kancelarku za njen angažman u rešavanju problema migranata sa Bliskog istoka i Afrike koji svakog dana u sve većem broju stižu u Evropu. Barak Obama je posebno zadovoljan odlukom Angele Merkel da "olakša teret drugih zemalja pružanjem utočišta sirijskim izbeglicama u Nemačkoj". Ovakvo licemerje Bele kuće i njenih gospodara smrti koji su izazvali najveći izbeglički talas od Drugog svetskog rata i trasirali njegovu putanju, malo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koga iznenađuje.

Odavno obrazi svetskih moćnika ne crvene zbog raznih podvala i laži, pa tako ni sada dok azilanti pešače stotinama kilometara, ispadaju iz čamaca daveći se u moru, krvare preskačući žičane i druge ograde (možda im uključe i struju) i smrzavaju se čekajući da pod okriljem noći pređu ovu ili onu granicu, uglavnom praznih novčanika iz kojih su im trgovci ljudima uzeli i poslednju paru za ulaznice u očekivani bolji život.

Mnogi ga neće dočekati, kao onih 50 jadnika koji su pronađeni mrtvi u napuštenom kamionu na istoku Austrije.

Kolika je cena (i kome će biti naplaćena) operacije koju vodi Vašington uz pomoć Brisela, Londona, Berlina, Pariza...

Da li oni koji su, tobože uvodeći demokratiju, svrgavali i ubijali šefove država na Bliskom i Srednjem Istoku (Sadama, Gadafija, Asad se još drži) i uveli u te zemlje bezakonje i teror Islamske države, mogu nevoljnicima koji sada beže od tog "blagostanja" sačuvati glave i obezbediti budućnost?

One koji pitaju zašto Sirijci i izbeglice iz drugih, američkom "demokratijom" unesrećenih zemalja, beže u Evropu, a ne u Saudijsku Arabiju, Emirate ili Kuvajt, valja podsetiti da su neke od tih država bile saveznice SAD u uništavanju domova sadašnjih migranata i da ih oni doživljavaju kao sukrivce za svoju nesreću.

Nije trebalo dugo čekati na potvrdu predviđanja da će azilanti biti korišćeni kao moneta za potkusurivanje i na geopolitičkom planu. O tome najbolje svedoči namera Evropske komisije da aktuelnu izbegličku krizu iskoristi i za problem Ukrajine. Naime, Komesar EU za izbeglice već je izjavio da je "i Ukrajina dužna da prihvati izbeglice".

- Naš analitički centar je izračunao da je Ukrajina u mogućnosti da primi do 100.000 i više migranata kod sebe, jer raspolaže značajnom teritorijom i, što je veoma važno, plodnom zemljom u kojoj Afrikanci mogu ne samo stvoriti svoju infrastrukturu, nego se baviti i zemljoradnjom kako bi sami sebe obezbedili. Pored toga, to može poslužiti kao odličan stimulans za razvoj ukrajinske privrede, jer migranti su po svoj prirodi izuzetno vredni radnici - otkrio je plan EU komesar Dmitris Avramopulos, čime je Zapad poručio Moskvi da i on ima konja za ukrajinsku trku.

Istovremeno, dok se Kijevu nudi 100.000 izbeglih Sirijica, Vašington obelodanjuje kako je spreman da pruži utočište za svega 5.000 do 8.000 azilanata, i to naredne godine, a ne sada.

Stejt department namerava da bude još "velikodušniji", njegov portparol Džon Kirbi poručuje da se "razmatraju slučajevi 15.000 izbeglih iz Sirije koje je Vašingtonu dostavio UNHCR". Šta je to naspram 4,5 miliona ljudi, koliko se procenjuje da će do kraja godine napustiti Siriju, i šta je to naspram Libana koji prima milion Sirijaca, ili Turske koja je spremna da ih udomi dvostruko više?! Gde su tu ujedinjeni američki i evropski licemeri?!
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Angela Merkel

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.