Sastanak Obama-Erdogan u nedelju u Kini na margini samita G20

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2016, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Obama-Erdogan u nedelju u Kini na margini samita G20

Američki predsednik Barak Obama u nedelju će se sastati u Kini sa svojim turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom da razgovara posebno o situaciji u Siriji, rekao je danas njegov savetnik Ben Rouds.

Tokom tog sastanka na margini samita grupe G20 razvijenih zemalja i zemalja u brzom razvoju u Hangdžuu u Kini, dva lidera će razgovarati o kampanji protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Islamske države i potrebi da ostanu ujedinjeni, rekao je Rouds.

Ofanziva turskih snaga u Siriji protiv Islamske države, koja takođe ima za cilj da zaustavi napredovanje sirijskih Kurda ka turskoj granici dovodi SAD u rascep između Turske koja im je saveznik i Kurda koji su im partneri u borbi protiv ekstremista.

Pentagon je ocenio da su sukobi između Turske i arapsko-kurdskih snaga koje podržava SAD u Sirji "neprihvatljivi" i pozvao je sve strane da prekinu borbe.

Ankara smatra sirijske kurdske snage "terorističkim" organizacijama iako ih Vašington podržava pošto smatra da se efikasno bore protiv džihadista.

Ovo će biti prvi sastanak Obame i Erdogana od neuspelog puča 15. jula u Turskoj. Puč je izazvao tenzije između dve zemlje pošto Ankara traži izručenje turskog propovednika Fetulaha Gulena, koji živi u SAD i koga Ankara optužuje da je organizovao puč.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sastanak Obama-Erdogan u nedelju u Kini na margini samita G20

Izvor: Blic, 29.Avg.2016

Američki predsednik Barak Obama u nedelju će se sastati u Kini sa svojim turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom da razgovara posebno o situaciji u Siriji, rekao je danas njegov savetnik Ben Rouds...Tokom tog sastanka na margini samita grupe G20 razvijenih zemalja i zemalja u brzom razvoju u Hangdžuu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.