SAD dale šansu Rusiji pre sankcija

Izvor: B92, 18.Dec.2014, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD dale šansu Rusiji pre sankcija

Predsednik SAD Barak Obama potpisao je novi set sankcija protiv Rusije koji je usvojen u Kongresu, ali se sankcije još neće primenjivati.

"Nastavićemo blisko da sarađujemo sa saveznicima i partnerima u Evropi i na internacionalnom nivou kako bi odgovorili na dešavanja u Ukrajini, kao što ćemo nastaviti i da usklađujemo sankcije u odnosu na ruske akcije," naveo je Obama u saopštenju.

"U ovom trenutku, ne nameravamo da primenimo sankcije, ali imamo dodatne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogućnosti koje bi se mogle iskoristiti, ukoliko to okolnosti zahtevaju", dodao je Obama.

"Spremni smo da primenimo sankcije ako Rusija ne preduzme neophodne korake", istakao je on.

Obama je pozvao na "diplomatsko rešenje" u skladu sa primirjem potpisanim u Minsku, koje nije u potpunosti ispoštovano.

"Ponovo pozivamo Rusiju da okonča svoju okupaciju Krima, da ne daje podršku separatistima u istočnoj Ukrajini i da se pridržava obaveza iz ugovora koji je potpisan u Minsku."

Portparol Bele kuće Džoš Ernest je, ranije danas, ponovio da su SAD spremne da povuku sankcije protiv Moskve, ukoliko Rusija preduzme korake neophodne za smanjenje tenzija u Ukrajini, prenela je, agencija Rojters.

Američki Kongres usvojio je pre šest dana nacrt zakona kojim se predviđa uvođenje dodatnih ekonomskih sankcija Rusiji i istovremeno ovlašćuje predsednika Obamu da pošalje ubojitu i neubojitu vojnu pomoć Ukrajini, uključujući antitenkovsko naoružanje i municiju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama potpisuje, ali ne primenjuje sankcije protiv Moskve

Izvor: Press, 18.Dec.2014

. Predsednik SAD Barak Obama potpisaće novi set sankcija protiv Rusije koji je usvojen u Kongresu, ali se sankcije još neće primenjivati, saopštio je danas portparol Bele kuće Džoš Ernest.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.