Posle Putina Obama se sastaje sa Erdoganom

Izvor: B92, 30.Nov.2015, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle Putina Obama se sastaje sa Erdoganom

Američki predsednik Barak Obama sastaće se sutra u Parizu sa turskim predsednikom Tajipom Erdoganom na marginama Konferencije UN o klimatskim promenama.

Obama se danas sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Ankara i Moskva još nisu prevazišle sukob zbog obaranja ruskog vojnog aviona na sirijskoj granici. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Posle sastanka oglasio se Kremlj saopštivši da je Obama izrazio žaljenje zbog incidenta kada su turske vazduhoplovne snage oborile ruski avion "Su-24".

Kremlj je ranije objavio da će se Putin verovatno sastati sa američkim kolegom na marginama samita o klimatskim promenama, ali ne i sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Obama i Putin su među 147 svetskih šefova država i vlada koji učestvuju u dvonedeljnoj konferenciji Ujedinjenih nacija o klimi, koja se održava u Parizu.

Turska je 24. novembra iznad tursko-sirijske granice oborila ruski vojni avion, navodeći da je on povredio turski vazdušni prostor, što je zvanična Moskva negirala.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vojni samit

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Susret Obama - Putin u Parizu

Izvor: VOA, 30.Nov.2015

Američki predsednik je izrazio žaljenje povodom smrti ruskog pilota prilikom obaranja ruskog vojnog aviona od strane turskih oružanih snaga i apelovao na ruskog lidera da smanji tenzije sa Turskom povodom tog incidenta...Predsednik Obama se na marginama konferencije u Parizu sastao i sa ruskim predsednikom...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.