PORUKA RUSIJI: Obama u Estoniju, pre NATO samita u Velsu!

Izvor: Kurir, 03.Sep.2014, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PORUKA RUSIJI: Obama u Estoniju, pre NATO samita u Velsu!

Obama će se u Talinu sastati i s čelnicima Letonije i Litvanije, a najavljena je poseta američkim vojnicima u jednom avio-hangaru u Estoniji

Američki predsednik Barak Obama u sredu će doći u posetu Estoniji, jednoj od tri zemlje članice NATO-a koje se graniče s Ruskom Federacijom.

Ipak, glavni cilj Obaminog dolaska u Evropu je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << učešće na samitu NATO-a, koji će se 4.i 5. septembra održati u Velsu.

“Nije slučajnost da je Obama odlučio da svrati u Estoniju pre odlaska u Vels. Očekuje se da će on na oba mesta poslati poruke Rusiji i iskazati nesaglasnost s ruskom politikom prema Ukrajini“, rekao je Čarls Kupčan iz Saveta nacionalne bezbednosti SAD.

Predsednik SAD je istakao da je cilj njegove posete Estoniji uveravanje čelnika baltičke države u bezbednosne izazove koji predstoje Evropi. Takođe je naveo da Ukrajina nema obavezu da se pridržava zahteva NATO-a, jer nije članica, ali da će zemlje Alijanse stajati “rame uz rame sa njom“.

Obama će se u Talinu sastati i s čelnicima Letonije i Litvanije, a najavljena je poseta američkim vojnicima u jednom avio-hangaru u Estoniji.
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   NATO skup

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

PORUKA RUSIJI: Obama u Estoniji, pre NATO samita u Velsu!

Izvor: Kurir, 03.Sep.2014

Obama će se u Talinu sastati i s čelnicima Letonije i Litvanije, a najavljena je poseta američkim vojnicima u jednom avio-hangaru u Estoniji..Američki predsednik Barak Obama u sredu će doći u posetu Estoniji, jednoj od tri zemlje članice NATO-a koje se graniče s Ruskom Federacijom...Ipak, glavni...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.