POMILOVANJE Obama umanjio kaznu Čelsi Mening

Izvor: Blic, 18.Jan.2017, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POMILOVANJE Obama umanjio kaznu Čelsi Mening

Predsednik SAD Barak Obama smanjio je zatvorsku kaznu Čelsi Mening koja se odnosila na prosleđivanje dokumenata "Vikiliksu" 2010. godine.

Čelsi Mening, rođena Bredli Mening, dvadesetdevetogodišnja transeksualka i bivši vojnik, biće oslobođena 17. maja umesto 2045. godine kako je prvobitno izrečena kazna.

Ona je 2013. osuđena na 35 godina zatvora zbog prosleđivanja diplomatskih depeša "Vikiliksu". Ovakvo curenje poverljivih materijala jedno je od najvećih u istoriji SAD, prenosi "Bi-Bi-Si".

Obamina administracija bila je pod pritiskom da oslobodi Mening koja je prošle godine dva puta pokušala samoubistvo u muškom vojnom zatvoru.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama pomilovao vojnika koji je davao tajne dokumente "Vikiliksu"

Izvor: RTS, 18.Jan.2017

Predsednik SAD Barak Obama pomilovao je Čelsi Mening, transrodnu osobu koja je kao vojnik SAD osuđena za krađu i odavanje 750.000 stranica poverljivih dokumenata i video snimaka za "Vikiliks". Vikiliks proglasio pobedu zbog smanjenja kazne Meningu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.