Obamin animozitet nije u redu

Izvor: B92, 30.Mar.2015, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Obamin animozitet nije u redu"

Nije u redu što poslednjih nedelja predsednik SAD Barak Obama gaji animozitet prema izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu.

To je izjavio predsednik Predstavničkog doma američkog Kongresa Džon Bener.

Nedavna kampanja za parlamentarne izbore u Izraelu i reizbor Netanjahua istakli su zategnute odnose između Obame i izraelskog premijera.

"Animozitet koji je pokazala naša administracija prema izraelskom premijeru nije u redu. Mislim da je pritisak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na njega (Netanjahua) poslednjih pet godina doveo do toga da povisi ton", rekao je Bener u intervjuu za američku televizijsku mrežu Si-En-En.

Obamina administracija izrazila je nezadovoljstvo pozivom Benera da Netanjahu održi govor u Kongresu početkom marta. Bener planira da uskoro poseti Izrael.

"Moja poseta je planirana već mesecima, pre nego što je Netanjahu došao ovde i pre izbora... Na Bliskom istoku postoje ozbiljni problemi i od velikog je značaja da predstavnici Kongresa razgovaraju sa stranim rukovodiocima", rekao je američki zvaničnik.

Bener je rekao da je cilj njegove posete Izraelu jačanje odnosa između dve zemlje i dodao da će održati govor u Knesetu, izraelskom parlamentu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bejner: Obamin animozitet prema Netanjahuu nije u redu

Izvor: Blic, 30.Mar.2015

Predsednik Predstavničkog doma američkog Kongresa Džon Bejner izjavio je juče da "nije u redu" što poslednjih nedelja predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama gaji animozitet prema izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu...Nedavna kampanja za parlamentarne izbore u Izraelu i reizbor...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.