Obama u Rijadu: Ujedinjeni protiv islamista

Izvor: Blic, 22.Apr.2016, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama u Rijadu: Ujedinjeni protiv islamista

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je danas da su SAD i njihovi arapski saveznici i dalje ujedinjeni u naporima da unište "Islamsku državu" da će i dalje povećavati doprinose u toj borbi.

Obama je rekao posle samita sa arapskim liderima u Rijadu da je postignut dogovor o pojačavanju humanitarnih napora u Iraku i Siriji.

On je dodao da se i dalje događaju kršenja sporazuma o prekidu vatre u Siriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da je usaglašen stav da se u Siriji mora uspostavtii prelazna vlast, usvojiti novi Ustav, praćen slobodnim izborima, i da predsednik Bašar al Asad nije deo te priče.

Predsednik SAD je rekao da su lideri zemalja regiona Persijskog zaliva i dalje zabrinuti zbog ponašanja Irana, prenio je AP.

Pročitajte još

Obama je naglasio da napredak i stabilnost ovog regiona zavise od poštenog odnosa država prema svojim građanima i da su verske podele neprijatelj mira i prosperiteta.

"Ako ljudi sebe vide ne kao građane neke zemlje, nego kao pripadnike određene grane islama, to je recept za raspad država", rekao je Obama.

Samitu su prisustvovali predstavnici Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Kuvajta, Omana i Bahreina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.