Obama u Rijadu: Jedinstveni protiv Islamske države

Izvor: VOA, 21.Apr.2016, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama u Rijadu: Jedinstveni protiv Islamske države

Predsednik Barak Obama je izjavio da su SAD i lideri Zalivskih država i dalje ujedinjeni u nastojanju da se uništi Islamska država i stabilizuje region Bliskog istoka.

U Rijadu, Obama je ponovio predanost Amerike da se “suoči sa agresijom” protiv partnera iz Saveta za saradnju u Perijskom zalivu i drugih saveznika u regionu.

“I dalje smo ujedinjeni u nastojanju da uništimo ISIS”, rekao je Obama.

Američki predsednik i šest članica Saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << za saradnju u Persijskom zalivu, koji danas održavaju sastanak u Rijadu, fokusirali su se na politički haos i sukobe u Siriji, Jemenu, Iraku i Libiji . Oni su takodje razgovarali o načinima za intenziviranje borbe protiv Islamske države i Al Kaide, i suprostavljanje destabilizujućim akcijama Irana u regionu.

Zategnutost izmedju Vašingtona i njegovih arapskih saveznika je porasla zbog različitih pristupa u regionu.

SAD vrše pritisak da se vlasti u regionu više koncentrišu na politička rešenja i demokratske reforme,  a manje na sektaške sukobe, posebno u državama kao što su Jemen i Sirija, gde su uspostavljeni prekidi vatre, mada su u vrlo krhkom stanju.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.