Obama traži povećanje poreza za najbogatije

Izvor: VOA, 18.Jan.2015, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama traži povećanje poreza za najbogatije

Predsednik Barak Obama želi da podigne poreske stope najbogatijim Amerikancima i velikim finansijskim kompanijama da bi osnažio srednju klasu

Ti predlozi izneti na konferenciji za štampu u Beloj kući, verovatno neće biti odobreni u Kongresu koji kontrolišu republikanci. Predlogom se međutim naglašavaju razlike izmedju Demokratske i Republikanske stranke dok se zahuktava kampanja za predsedničke izbore naredne >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << godine.

Predsednik će izneti svoje predloge u utorak tokom godišnjeg govora o stanju unije na Kapitol Hilu.

Predsednik Obama ukazuje kako želi da obezbedi da bogati plate svoj fer deo poreza zatvaranjem rupa u poreskom zakonu, koje omogućavaju da stotine milijardi dolara ne idu u poreske fondove.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.