Obama s liderima pet zemalja Bliskog istoka

Izvor: Akter, 23.Sep.2014, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama s liderima pet zemalja Bliskog istoka

Predsednik SAD Barak Obama sastaće se u Njujorku s zvaničnicima pet zemalja Bliskog istoka koje su pomogle u prvim napadima izvedenim na grupu Islamska država u Siriji

Obama će se sastati s zvaničnicima Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Jordana, Bahreina i Katara, posle dolaska >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u Njujork gde će učestvovati u generalnoj skupštini UN.

Irnest je to rekao novinarima u predsedničkom avionu "Air Force One".

Koalicija predvođena SAD izvela je jutros prve vazdušne napade na položaje ekstremističke organizacije Islamska država na severu i istoku Sirije, a sirijske vlasti su istakle da podržavaju "sve međunarodne napore" u borbi protiv terorizma.

U tim napadima učestvuju SAD i njihovi arapski saveznici - Bahrein, Katar, Saudijska Arabija, Jordan i Ujedinjeni Arapski Emirati. Meta napada je i Front Al-Nosra, sirijski ogranak terorističke organizacije Al-Kaida.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.