Obama pohvalio Merkelovu i sporazum EU i Turske

Izvor: B92, 24.Apr.2016, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama pohvalio Merkelovu i sporazum EU i Turske

Predsednik SAD Barak Obama ocenio je da sporazum EU i Turske o rešavanju problema migranata predstavlja korak napred ka pravednijoj podeli odgovornosti.

U komentaru za nemački list Bild, Obama se založio za poštovanje ljudskih prava izbeglica tokom primene sporazuma o zaustavljanju migracijskog talasa.

Prvi čovek SAD pohvalio je politiku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nemačke kancelarke Angele Merkel prema migrantima.

"Angela Merkel je pokazala političko i moralno vođstvo odlukom da pomogne ljudima koji beže od rata i užasnih uslova", napisao je Obama.

Sporazum EU i Turske, koji omogućava deportaciju migranata koji ne ispunjavanju uslove za dobijanje azila u Grčkoj nazad u Tursku, našao se na meti kritičara i organizacija za zaštitu ljudskih prava.

Nemačka kancelarka bila je jedan od najvećih zagovornika sporazuma.

Obama će danas otputovati u Nemačku, gde će razgovarati sa Angelom Merkel i drugim evropskim liderima.

On će u ponedeljak će u Hanoveru prisustvovati i otvaranju najvećeg svetskog sajma industrijske tehnologije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.