Obama obećao rast minimalnih zarada

Izvor: B92, 02.Sep.2014, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama obećao rast minimalnih zarada

Barak Obama je obećao američkoj naciji da će nastaviti da vrši pritisak na Kongres da poveća minimalne zarade, čiji rast nije pratio brzi oporavak ekonomije.

On se takođe založio i za izjednačavanje zarada muškaraca i žena.

Ovo je doduše predizborno obećanje, pred izbore za Senat, za koji su dva glavna takmaca Republička i Demokratska partija. Republikanci inače već kontrolišu Kongres, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i blokiraju većinu inicijativa demokrata, kao što je i podizanje minimalca.

No, Obama se nada da njegovi rezultati govore više nego obećanja, a prema poslednjim rezultatima iz drugog kvartala nezaposlenost je pala za 1% a rast BDP-a je bio 4,2%.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.