Obama obećao pomoć u zastavljanju ebole

Izvor: Akter, 02.Sep.2014, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama obećao pomoć u zastavljanju ebole

Američki predsednik Barak Obama obratio se danas narodima zapadne Afrike koji su pogođeni epidemijom ebole i uputio saučešće porodicama žrtava

„U ime američkog naroda želim da znate da se molimo za one među vama koji su izgubili svoje voljene tokom ove užasne epidemije“, rekao je Obama, ističući da se to posebno odnosi na stanovništvo Liberije, Sijera Leone, Gvineje i Nigerije, i obećavši da SAD zajedno sa partnerima pokušava da zaustavi širenje bolesti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
Američki predsednik je podsetio da se ebola ne širi kroz vazduh poput gripa, već da se prenosi dodirom odnosno telesnim tečnostima i upozorio stanovnike zapadne Afrike da treba da nose zaštitu i da izbegavaju dodirivanje bolesnih i umrlih, iako se to kosi sa tradicijom.

On je posavetovao sve koji imaju visoku temperaturu ili druge simptome bolesti da se odmah obrate lekaru, jer se bolest u većini slučajeva leči u ranoj fazi.

Od ebole je dosad umrlo više od 1.500 ljudi, a procenjuje se da je oko 20.000 osoba u opasnosti da budu zaraženi virusom u narednih devet meseci.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.