Obama naoružava pobunjenine u borbi protiv ISIL-a

Izvor: Blic, 19.Sep.2014, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama naoružava pobunjenine u borbi protiv ISIL-a

Odobrenje koje je dao američki Kongres za obučavanje i naoruzavanje pripadnika umerene struje sirijskih pobunjenika pomoći će u borbi protiv ekstremista Islamske države na teritoriji Sirije, izjavio je predsednik SAD Barak Obama.

On je, odmah pošto je i Senat odobrio njegov predlog za naoružavanje umerene sirijske opozicije, rekao da ta odluka, doneta glasovima demokrata i republikanaca, pokazuje svetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da su Amerikanci ujedinjeni u borbi protiv Islamske države.

Taj plan usvojen je u Senatu sa 78 glasa "za" i 22 "protiv", prenose agencije.

Predstavnički dom Kongresa je isti plan usvojio u sredu sa 273 glasa, uz 156

protiv.

Da bi taj predlog stupio na snagu, potrebno još samo da ga potpiše predsednik SAD.

Obama je rekao da će se vazdušni napadi na Islamsku drzavu nastaviti, ali da američke trupe neće imati borbenu ulogu na terenu u Iraku i Siriji.

On je odao priznanje članovima Kongresa na pokazanoj brzini i ozbiljnosti.

Predsednik SAD je dodao da se više od 40 država pridružilo koaliciji protiv Islamske države, i precizirao da će se Francuska pridružiti Amerikancima u vazdušnim udarima na ekstreremiste u Iraku.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SAD ujedinjena protiv džihadista

Izvor: B92, 19.Sep.2014

Obučavanje i naoružavanje pripadnika umerene struje sirijskih pobunjenika pomoći će u borbi protiv ekstremista IS na teritoriji Sirije, izjavio je Barak Obama...Američki Kongres, a potom i Senat odobrili su njegov predlog za naoružavanje umerene sirijske opozicije. Nakon glasanja u Senatu, američki...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.