Obama igrao fudbal sa japanskim robotom (VIDEO)

Izvor: B92, 24.Apr.2014, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama igrao fudbal sa japanskim robotom (VIDEO)

Tokom posete Miraikan Sajmu nauke u Tokiju, predsednik SAD Barak Obama imao je kratak susret sa humanoidnim robotom ASIMO.

ASIMO (skraćenica za Advanced Step in Innovative Mobility) kompanije Honda poklonio se Obami, a zatim mu dodao fudbalsku loptu.

Iako je očigledno uživao u ćaskanju (na engleskom) sa robotom, Obama je kasnije rekao da su androidi na sajmu bili "previše slični ljudima" i "pomalo strašni" za njegov ukus.

Honda radi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na humanoidnim robotima gotovo 14 godina i napravila je izuzetan napredak od prvog modela predstavljenog u oktobru 2000. Sada ASIMO može da se penje uz stepenice, naspe i posluži čašu soka, trči, prepoznaje lica i razgovara.

.
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Fudbal,   Japan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obama igrao fudbal sa japanskim robotom

Izvor: Svet, 25.Apr.2014, 11:44

Tokom posete Miraikan Sajmu nauke u Tokiju, predsednik SAD Barak Obama imao je kratak susret sa humanoidnim robotom ASIMO. ASIMO (skraćenica za Advanced Step in Innovative Mobility) kompanije Honda poklonio se Obami, a zatim mu dodao fudbalsku loptu. Iako je očigledno uživao u ćaskanju (na engleskom)...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.