Obama i vojni lideri o strategiji protiv ISIS

Izvor: VOA, 14.Okt.2014, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama i vojni lideri o strategiji protiv ISIS

Predsednik Barak Obama i američki vojni komandanti razgovaraće danas sa ministrima odbrane 22 države, među kojima je i Turska, o koalicionim naporima da se poraze pripadnici Islamske države u Iraku i Siriji

Portparol načelnika Generalštaba združenih snaga američke vojske Martina Dempsija, rekao je da će na sastanku u vazduhoplovnoj bazi Endrjuz, blizu Vašingtona, razgovarati o trenutnim operacijama i budućoj strategiji.

U međuvremenu, nastavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << su žestoki sukobi kurdskih boraca i ekstremista za kontrolu nad sirijskim pograničnim gradom Kobanijem. Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da su koalicione snage, predvođene Sjedinjenim Državama, od sinoć izvele pet vazdušnih napada na položaje Islamske države.

Aktivisti u regionu navode i da su kurdski borci osvojili strateško brdo blizu grada, odakle su uklonili crnu zastavu te terorističke organizacije. Francuski predsjednik Fransoa Oland upozorio je međutim da bi terorosti mogli da osvoje Kobani u bilo kom trenutku i pozvao Tursku da otvori granicu sa Sirijom kako bi kurdske snage mogle da dobiju pojačanje.
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Sirija

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.